perjantai 15. kesäkuuta 2012

#14 Lighthouse Project


Tiedättekö miltä tuntuu kun rikollinen lauma Etelä-Afrikkalaisia vervettiapinoita hyökkää kimppuusi pienen pienet pyöreät, mutta ilkeän luisevat nyrkit ojossa. Kädessäsi on uusi Samsungin puhelin, ranteessasi Omegan kello. Olet helppo kohde, apinat tietävät sen. Et voi muuta kuin valmistautua elämäsi rankimpaan myllytykseen. Kymmenet, ja jälleen kymmenet, pienet nyrkit iskevät joka suunnasta, yksi vetää hiuksista, toinen puree korvaan. Olet kauhuissasi. Jopa vähän vihainen. Silti jollain kieroutuneella tavalla onnellinen siitä, että juuri sinä sait kokea sen mistä moni puhuu. Sinä otit turpaasi apinajengiltä. Menetit kellon, puhelimen, mutta sait hyvä tarinan eteenpäin kerrottavaksi. Ja kyllä. Tämä on juuri se tunne, mikä minulle välittyi, kun ystäväni soitti minulle ensimmäistä kertaa Lighthouse Projectin Atonement-levyä.

LHPn historia on minulle aika vieras. En ole skeneäijä. Jos oikein ymmärsin jätkät tekivät Combat Rockille muutaman levyä ja sitä kautta nousivat ihmisten tietoisuuteen. Punk-piireissä Combat Rockin leima painaa aika paljon. Ja ihan niinkuin missä tahansa piireissä, LHPsta tuli päivässä paska. Yhtyeen ja Combatin tiet ristesivät loppuvuodesta 2007. Bändi menetti monta fania ja kompuroi suuntaa ja yleisöään etsien. Soitti useita keikkoja, joille ei ollut vaivautunut edes se marginaalimies koiransa kanssa. Kunnes 2010 kuvaan astuivat  Suomen Musiikki ja Rabbit Ilsn. Näiden kahden avulla Fenix-lintu sai uuden syntymän. 

Bändin useasti livenä nähneenä on pakko nostaa peukut hyvin korkealle. LHP soundaa livenä yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin levyllä. Ja kuten teistä ehkä jotkut tietävätkin yhtye julkaisi juuri uuden levyn We are wildflowers, jonka tiimoilta bändi keikkailee tällä hetkellä ympäri Suomea. Menkää tsekkaa!

To 28.6. Suisto, H:linna
Pe 29.6. Klubi, Turku
La 30.6. Vastavirta, Tre

Ja heitetään loppuun vielä vähän nippelitietoa:
Kuinka moni tiesi, että LHPn kitaristi sai Vastiksella pari vuotta sitten venäläiseltä punkkarilta nyrkistä naamaansa, koska hänellä oli Burzumin paita? Tosi juttu ja vielä kesken bändin keikkaa. Joukkotappeluhan siitä tuli. Ja sillä kertaa venäläinen punkkari sai ihan oikeasti tuntea nahoissaan sen, mitä jokainen meistä kokee kuunnellessaan LHP:tä.