sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

#16 Big Wave RidersBig Wave Riders
on ehdottomasti yksi Suomen cooleimmista bändeistä. Sen lisäksi, että yhtye on sainattuna kaikkien rakastamalle indie levy-yhtiö Solitille, bändin keikat myy GAEA. Kyseessä on indiehypermega-alliance. Kyllä näin on. Vaikuttaisi siltä, että yhteistyö on ollut hedelmällinen. Aluksi suhtauduin melko skeptisesti ajatukseen, että yksi mies voisi liikutella kahta surffipoppoota ilman, että toinen jäisi jalkoihin. (Muistetaan kuitenkin, että French Films on GAEAn lempilapsi) Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että Big Wave Riders on saanut paikkansa auringossa. Bändi on ollut hyvin esillä ja päässyt lämppäilemään Frenchareita useaan otteeseen.

Soliti-suosikikseni valikoitunut Big Wave Riders säväytti aikoinaan Skate Or Diella. Röyhkeät soundit, nokkava meininki. What is the definition of cool? Big Wave Riders. Ja mielestäni, tässä tuleekin selkein ero kilpasisko French Filmsiin. Bändissä on munaa. French Films menee helposti läpsyttelyn puolelle, lähinnä soundillisesti. Keveän kesäistä meininkiä, sopii hyvin nappikuulokkeisiin. Leaders Of The Republic, siitä lähetään.

Näin Big Wave Ridersin livenä viime vuoden Lost In Musicissa Doriksessa Evening With Solitissa. Bändi erottui selvästi edukseen ja sai kansainväliset vieraat, joita oli muuten todella paljon paikalla, kuhisemaan. Vaikka soundit Doriksessa ovat aina vähän miten sattuu bändi pystyi tarjoamaan kansalle tasokkaan keikan. Harmitti, ettei tullut nähtyä alusta asti. Oltiin katsomassa Melvinsiä. Melvinsin keikalta on muuten aika vaikea lähteä bändin, kuin bändin keikalle. Onneksi tuli lähdettyä.

Big Wave Riders on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen ja seurattavan arvoinen orkesteri. Bändi julkaisi juuri ensimmäisen sinkun tulevalta pitkäsoitoltaan. (jonka olisi mielestäni pitänyt tulla ulos jo ennen kesää) Vaikka Waiting in the wings ei lunastanutkaan odotuksiani biisinä ja sounditkin aiheuttivat vähän eripuraa uskon, että bändin debyytistä tulee kova. Yhtye on jo noteerattu ulkomailla ja uskon, että levyn julkaisemisen jälkeen vientiä on. Oi kyllä, Big Wave Ridersia viedään kuin kaupunkilaistyttöä Päijänteen lavatansseissa. Pian ainut kysymys tulee olemaan: "Meille, vai teille?"