lauantai 25. elokuuta 2012

Levy: Cassie - Sing About MeAi mitä minulle kuuluu? No kiitos erittäin hyvää. Blogi on kerännyt huimasti lukijoita ja vaikka lukijamäärät eivät olekaan pääsyy blogin pitämiseen ovat ne todella motivoivia. Mielestäni olisi hölmöä kirjoittaa blogia, jota kukaan ei lue. Kiitos siis kaikille päivittäisille ja satunnaisille lukijoille. Olemme kasvaneet yhdessä paljon alkuajoista. Tänään keskitymme purkamaan turkulais-yhtye Cassien debyyttialbumia Sing About Me.

Tähän mennessä vasta yhten EP:n julkaissut Cassie on nuori yhtye. Something You've Always Wanted To Hear-EP näki päivänvalon pian yhtyeen perustamisen jälkeen vuonna 2011. Bändin jäsenet ovat kuitenkin kokeneita konkareita, ei niinkään iässä, mutta musiikillisilla urillaan. Taustalta löytyy ties kuinka monta enemmän, tai vähemmän merkittävää 2000-luvun skenebändiä.

Sing About Me koostuu viidestä 6-7 minuuttisesta kappaleesta. Biisit ovat pitkiä, mutta levyn mitta mukavan ytimekäs. Äänitteelle on mahtunut kaikki tarpeellinen, kaikki turha on leikattu pois. Selviksi kohokohdiksi albumilla nousevat altakin löytyvä loistava sinkku Gothenburg, maanisesti meuhkaava Alex ja päätösraita Golden.

Cassiella on oma ääni. Koen yhtyen tarjoileman heleän, hieman jopa jazzahtavan naislaulajan ja  runnovan särövallin kombinaation kiehtovaksi. Suurissa määrissä kuitenkin hieman puuduttavaksi. Pieni särö hyvään kokonaisuuteen syntyy myös kappaleiden liian yhtenevistä sovituksista ja laulumelodioista.

Paikoittaisia Guano Apes-fibareita lukuunottamatta Cassie on melko puhdasverinen postrock-yhtye. Levyn äänimaailmaa on elävöitetty torvilla, stemmoilla ja efektoinnilla. Kaikki on tehty hyvällä maulla. Levyn  soundi on lämmin ja orgaaninen, isoimmissa kohdissaan jopa majesteetillinen. Sing About Me julkaistaan digitaalisesti 6. syyskuuta Spotifyssa ja Bandcampissa. Tiedotteessa mainitaan, että levystä tulee myös pieni fyysinen painos, jota voi tilata bändin kotisivuilta, tai ostaa keikalta. Ei levykauppoja, ei jakelua. Melko Deep Elmiä.