keskiviikko 1. elokuuta 2012

#24 MIAU

(c) Katri Naukkarinen
Helsinkiläisille voi tulla yllätyksenä, että MIAUn erinomaisuus ei ole kaikissa Suomen kaupungeissa vielä kiveen kirjoitettu. Bändiin suhtaudutaan skeptisesti, varovaisesti, lähes vihamielisesti. MIAUn jäsenten on pakko tuntea  huikea joukko perusmedian ja tärkeiden musiikkimedioiden edustajia. Bändistä on kirjoitettu viimeaikoina  paljon ja ylistävästi. Vai voisiko selitys tähän oikeasti olla se, että MIAU on vaan niin ässä juttu.

En tiedä missä bändeissä MIAUn jäsenet ovat aiemmin vaikuttaneet, tai keitä he ovat. Jotain yhtälöstä ei lehdissä paljasteta. Perus mimmiporukka ei kykene laulamaan livenä täydellisessä harmoniassa Ramonesin Pet Sematarya. Perus mimmiporukka ei samaan aikaan näytä kuvankauniilta, omaa asennetta ja tee tasapainoista post punkia. (toim. huom. garagerockia) Perus mimmiporukalla ei ole timmiä ulkoista ilmettä ja taitoa tehdä bändin logon muotoisia lamppuja.

Ei ole minun tehtäväni kertoa teille onko tämän yhtyeen diggailu ok, vai ei. Jokainen saa itse muodostaa oman mielipiteensä. Lehtiä ei aina kannata uskoa, etenkään jos arviot eivät sisällä kritiikkiä. Osaan vaan kertoa, että Nightwalkers on mielestäni erinomainen biisi. MIAU tulee olemaan Suomen seuraava Pintandwefall, koska let's face it, tänne mahtuu vain yksi tyttögaragerock-bändi kerrallaan. Mielestäni yhtyeen musiikki on (yhden biisin perusteella) hienostunutta ja ilmaisu ammattitaitoista. Kuten aiemmin jo sanoinkin, laulu on napissa, bändi näyttää hyvältä ja parin Euroopan rundin jälkeen nimikään ei enää tunnu tyhmältä......kumpa voisin sanoa samaa biisin "miau"-naukaisuista.

Bändi on saanut tukijoukkoihinsa Stupidon keikkamyynnin ja Konkurssi leibelin. Lisäksi bändi on tehnyt hyvin hedelmällistä yhteisstyötä alusta asti Stella Harasekin ja Mari Wainion pr-yhtiö Mellakka Helsinkin kanssa. Paketti näyttäisi olevan aika pitkälti kasassa. Toivon bändille kaikkea voitoista menestykseen tulevissa seikkailuissa. Toivottavasti nähdään Tallinn Music Weekillä ensi helmikuussa. Te lavalla, minä kaivamassa nenääni.