keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Biisi: Consciousness Removal Project - MercurialVihdoin minulla oli mahdollisuus kirjoittaa Consciousness Removal Projectista. Tuttavallisemmin CRP:nä tunnettu nimihirviö nimittäin julkaisi jokin aika sitten tulevalta pitkäsoitoltaan ensimmäisen singlen. Singlen nimi on Mercurial ja jatkaa suurin piirtein siitä mihin edellisellä The Last Season-levyllä jäätiin.

Mercurial on maalaileva. Kappale syttyy hitaasti ja CRP:lle tuttuun tapaan rakentuu aaltoillen. Varsinaisen kliimaksi saavutetaan vasta loppupuolella, kun kappale pyyhkäisee kuulijan yli black metalmaisilla syntikkamatoillaan. Mercurial ei kuitenkaan sorru mauttomuuteen. Kappale on kaunis ja maltillinen. Uhkaava ja jylhä.

Antti Loposen luotsaaman Consciousness Removal Projectin kolmas albumi Tacit julkaistaan vuodenvaihteessa. Bandcampista Mercurialin lataajalle on tarjolla 1 dollarin hintaan lisäraita Green Rainshower, joka on albumilta poisjäänyt B-puoli, täysi collectors item. CRP on nähtävissä livenä tänään Postfest-tapahtumassa Tampereen YO-talolla, sekä lauantaina Porin Baarikaapissa.  Mene, mene, mene!