lauantai 1. syyskuuta 2012

Levy: Betrayal At Bespin - Rains


Tällä kertaa en aio säästää teitä hehkutukselta. Normaalisti en suitsuta blogissani mitään varauksetta, mutta satakuntalaisen, tässäkin blogissa kertaalleen esiin nostetun Betrayal At Bespinin toinen albumi ei ylisanoiltani säästy.

Yhtye käänsi pahaa aavistamattoman bloggaajan selälleen kuin liemikilpikonnan ilmoittaessaan facebook-sivullaan, että uusi albumi Rains on tänään laitettu ilmaisjakoon sekä Bandcampiin, että Spotifyn. Levyn ennakkotilaus on avattu levy-yhtiö Avengerin sivuille ja levyn saa postin kautta kahden viikon päästä.

Rains on jo ensimmäisen kuuntelukerran perusteella yksi tulevista suosikkialbumeistani. Siinä missä Diary Of A Dead Man Walking on hyvä, Rains  on niin hyvä, että se vie pohjan kaikelta mitä yhtye on aiemmin tehnyt. Levy nostaa Betrayal At Bespinin aidosti mielestäni yhdeksi Suomen parhaista bändeistä ja tavallaan yhtyettä kuunnellessani minut valtaa outo ylpeys siitä, että he ovat suomalaisia ja ennen kaikkea siitä, että he eivät itse edes tajua kuinka älyttömän hyvää musiikkia he tekevät. Satakuntalainen mentaliteetti kun ei anna raukoille edes mahdollisuutta.

Kuten jo postauksen alussa totesin. Tässä tilanteessa ei varauksettomalta suitsutukselta voi välttyä. Pahoittelen sitä. Jätän teidät nyt kuuntelemaan Rainsia ja toivon, että vaikka levy onkin ilmaiseksi jaossa jokainen tilaa myös fyysisen kappaleen täältä.

P.S. ..ja ei, Betrayal At Bespin ei ole oman levy-yhtiöni bändi, vaikka ottaisinkin bändin talliini ihan minä päivänä tahansa ja kyllä, saksofoni on ihan älyttömän seksikäs soitin.