lauantai 3. marraskuuta 2012

Biisi: Eva On The Western Castle Island - California ShrillsOlen pitänyt jo pidemmän aikaa silmällä helsinkiläistä Eva On The Western Castle Islandia. Muistan Evan Idolsista. Hän oli suosikkini. Ihana pieni hymyileväinen ihminen. Kun kuulin, että Eva on liittynyt kisan jälkeen bändiin, ajattelin "vau tästä voi tulla jotain siistiä". Olin ihan oikeassa, siisti tuli vaan pari vuotta myöhässä.

Ensimmäinen kappale, jonka yhtyeeltä kuulin oli nimeltään Pandawonder. Biisi oli selvästi suunnattu Malesian markkinoille sokerikuorrutettujen kertosäkeidensä kanssa. En ymmärtänyt alkuunkaan mistä oli kyse. Kategorisoin EOTWCI tylysti aivottomaksi aurinkopopiksi.

Aikaa kului, kunnes viime viikolla yhtye viimein onnistui murskaamaan ennakkoluuloni. California Shrills, mikä biisi. Ja oikeasti mikä video. Ehkä vuoden hienoin suomalainen. Näyttäisi siltä, että bändi on viimein löytänyt tasapainon suomalaisen melankolian ja Malesialaisen sokerikiisselin välilstä. Yhtye hypähti kerta heitolla seuraamisen arvoisten bändien listan kärkisijoille.

California Shrills on ensimmäinen sinkkulohkaisu tulevalta neljän biisin EP:ltä. Äänitteen tuotannosta vastaa Martin Linnakoski, sekä muuan French Films-yhtyettäkin tuottanut Valtteri Väänänen. Sinkku on yksi niistä biiseistä jotka paranevat jokaisen kuuntelukerran jälkeen. Olen nyt luukutellut videota uudestaan ja uudestaan. Tästä on vaikea saada tarpeekseen. Tsekatkaa vaikka itse!