sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Biisi: Reki Balboa - Konnichiwa, Joulupukki


Pahoittelen kuvan huonoa laatua. En löytänyt parempaa kuvaa, tai itseasiassa tämä oli ainut kuva jonka löysin. Reki Balboa on saattanut mennä aika monelta ohi. Ei se mitään. Lyhyesti kerrottuna noin viikko sitten Playground julkaisi vaihtoehtoisen joululevyn, mystiseltä, mutta myöhemmin The Friend-yhtyeen laulaja Anders Vuorimaaksi tunnistetulta artistilta.

En ole vielä itsekään sataprosenttisen varma, onko kyseessä varsinaisesti päätä huimaavan mahtava levy, mutta näin joulun tiimoilla ehdottomasti tarkistamisen arvoinen sellainen. Reki tarjoaa kasan vaihtoehtoisia  joululauluja.

Biisit mukailevat jossain määrin jo olemassa olevia joululauluja, mutta ovat käsittääkseni kuitenkin pääosin origenilleja sävellyksiä. Jokaisessa biisissä on oma tarinansa ja fiiliksisensä. Löytyy tanssittavampaa, humpahtavampaa ja rokimpaa. Jouluisempaa ja ei niin jouluista. Löytyypä levyltä jopa yksi Yann Tiersenmäinen kappale, Lopunajan Tonttu.

Levyn parasta tarjontaa on kekseliäs lyriikka. Biisit ovat jouluisia tarinoita. Biisejä löytyy aina ketkusta Veronkierto-Vilkusta pyromaanitonttu Liekki-Leeviin. Parhaimmillaan Reki Balboan parissa naurussa on pitelemistä.

En normaalisti linkkaa Spotify-biisejä blogiini, sillä kaikilla ei välttämättä ole Spotifyta, tai jotkut eivät halua tukea kyseistä puljua. Nyt on kuitenkin pakko tehdä poikkeus, sillä Reki Balboalta löytyy vain yksi biisi Spotifyn ulkopuolelta ja se on levyn tylsin, sinkkubiisi Ei Aina Voi Olla Joulu. Linkkaan teille mielestäni levyn kovimman biisin Konnichiwa, Joulupukki.

Hyvää Joulua!