maanantai 28. toukokuuta 2012

#8 Idiomatic


Idiomatic oli minulle astetta tuntemattomampi bändi vielä jokin aika sitten. Alunperin yhtyeen nimi saavutti tietoisuuteni bändin soittaessa täyteenammuttuja keikkoja ympäri Tamperetta. Sana ilmiöstä levisi nopeasti. Tänäpäivänä voidaan puhua ilmiöstä, jos demobändi myy Suomessa keikkapaikkoja loppuun. Kuuntelin bändin EP:tä ja kiinnostuin. Idiomatic kuulosti samaan aikaan iskevältä ja leijailevalta. Jollain tavalla eksoottiselta. Muistan yhtyeen erään Doris-keikan nerokkaan mainoskampanjan. Bändi nimittäin teippasi ihmisen kokoisin kirjaimin jesarilla Klubin edessä olevaan rakennustyömaaesteeseen "DORIS 20.5." Ei jäänyt varmaan monellekaan epäselväksi kuka siellä tuolloin esiintyi. Tästä on vuosi aikaa. Idiomatic on sen jälkeen solminut levydiilin Exogenicille ja keikkadiilin GAEAlle, äänittänyt Briteissä albumin ja julkaissut tuoreen sinkun you are not the sun, jonka todella makean näköinen musavideo löytyypi alta.

Bändi näyttää videolla Negativeltä ja on tuotannollisesti huolestuttavan lähellä The Rasmusta. Voi hyvinkin olla, että bändi on ottamassa askelta ulos pienistä indiemarkkinoista kohti mainstreamrockia, isompia lavoja. Ja Idiomatic kuulostaa mielestäni nyt paremmalta kuin koskaan, indierockia, tai ei. Jos olisin saksalainen teinityttö alkaisin kampanjoimaan Idiomaticin Saksan-kiertueen puolesta. GAEA:lla on muuten aika hyvä track record. Yhtiö on kierrättänyt suomalaisia bändejä Saksassa jo varmaan seitsemän vuoden ajan. Viimeisimpänä tottakai kaliforniajeejeetä soittava French Films, joka on tällä hetkellä kuuminta hottia Euroopassa.

Uusi Idiomatic saattaa tippua myös Suomessa ja jääkin nähtäväksi saadaanko Idiomaticista uusi pelaaja suomalaisen rockin kentälle. Manserockiksi en Idiomaticia voi kutsua ja syystä. Tammerfestin ohjelmistossa bändin nimi kun loisti vielä puuttumisellaan.

"idiomatische hierher kommen, erwarten wir von Ihnen, wie der Mond aufgehen"
-satunnainen saksalainen 14 vuotias tyttö