tiistai 29. toukokuuta 2012

#9 On VolcanoEi edes hävetä myöntää, että On Volcano on mielestäni yksi Suomen parhaista bändeistä. (ja bändillä on ehkä yksi Suomen kamalimmista promokuvista) Yhtyeen New Blood EP on edelleen musiikkisoittimessani ja se löytyy sieltä tasaisin väliajoin. Keikan jälkeisissä adrenaliinipöhinöissä jopoillessa kotiin Acceleration Of Heart Beat on tosiasia. Melodiat ovat juuri sopivan yksinkertaisia ja junnaavia, että hieman kännissäkin pystyy vielä yhtymään lauluun. Löydän usein itseni laulamassa harmonioita Minnan kanssa The Exploreriin ja uskon mielessäni parantaneeni sovitusta. Hetken voiton tunteen jälkeen kappale kasvaa ohitseni. En vieläkään löydä parannettavaa. Olen yrittänyt, yrittäkää tekin.

New Bloodista on nyt suurin piirtein kaksi vuotta aikaa. On Volcano ei ole pitänyt taukoa. Ei ainakaan kahta vuotta. Yhtye on äänittänyt Lauri Liivakin kanssa debyyttipitkäsoittoansa. Ymmärsinköhän oikein, että levy on äänitetty 100% analogisesti, siis nauhat ja kaikki maailman  rautahilavitkuttimet. Levy on hyvä! Levy on oikeasti todella hyvä! Se esittelee ehkä hivenen menevämmän On Volcanon. Levy on monipuolisempi, tunnelmallisempi ja kauniinpi kuin New Blood. Ei kuitenkaan yhtä ytimekäs ja julistava. Levyltä puuttuu "ämmäenergia". Oma veikkaukseni on, että solisti on saattanut löytää äänitteiden välissä elämänsä miehen. Levyllä puhuu rakkaus ja sovinnaisuus.

Bändissä näyttäisi ainakin Facebookin perusteella olevan vain 3 jäsentä. Kuulin aikoja sitten huhun, että bändi oli riitautunut rumpalinsa kanssa. Ilmeisesti riita on päättynyt teiden erkanemiseen. Harmi, sillä diggailin edesmenneen rumpalin soittotyylistä. Harmein kuitenkin on se, että bändi on joutunut soittamaan keikkoja rumpukoneen kanssa. Ei kuulosta kauhean hyvältä idealta, mutta hätä sanelee ehdot. Nyt kuitenkin yhtyeelle on, edelleen Facebookin mukaan, buukattuna keikkoja kesälle, joten todennäköisesti uusi kannumies, tai nainen, on vihdoin löytynyt. Jäädään odottelemaan tuleeko levyä, tuleeko keikkoja, tuleeko tästä mitään. En tiedä vielä kuka levyn julkaisee Suomessa, tai maailmalla. En tiedä myöskään kuka levyjä tänä päivänä ostaa. Mutta jos uskot äänitettyyn musiikkiin tässä voisi olla se "kerran vuodessa minä ostan levyn"-levy.