tiistai 16. huhtikuuta 2013

Biisi: All Will Be Quiet - What I'm Meant To BeSinkun kansikuvan perusteella voisi kuvitella, että lahtelais-helsinkiläisen All Will Be Quietin uusi sinkku on kunnon kutuvalssi. Illan viimeinen hidas. Jatkojen viimeinen biisi.

Näin ei kuitenkaan ole. What I'm Meant To Be on kunnon menoralli. Itseasiassa sanoisin, että bändin tähän mennessä menevin. Aiemmin postrock-yhtyeenä nimeä niittänyt All Will Be Quiet on ottanut näyttävän pesäeron emogenreensä.

TTVOn opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutetulla videolla fakkiintuneet pukumiehet heräävät tyhjiin elämiinsä, työskentelevät ja huomaavat pala palalta tuntemansa maailman murenevan. Voiko elämässä olla enemmänkin kuin työnteko? En tiedä, itse rakastan arkityöni tuomaa tasaista elantoa.

On kuitenkin aiheellista kritisoida kulutusyhteiskuntaa ja ylihintaisia suomalaisia design-huonekaluja. Ai häh? Ettekö ole katsoneet Sisustusarkkitehti Marko Paanasta? No minä olen. Suomalainen design on laadultaan usein ala-arvoista, ja ylihintaista. Tätä bändi kuitenkaan tuskin haluaa videollaan viestiä. 

All Will Be Quietin biisi on hyvä ja sen näyttävä suunta innostava. Bändin uraa hyvin läheltä seuranneena on ilo nähdä miten bändi on löytänyt itselleen täysin uuden polun kuljettavaksi. Olkoon se lupauksia täynnä. Saapa nähdä millaista materiaalia bändin tuleva julkaisu pitää sisällään. Sitten kun sellainen on tulossa. For now, hyvältä näyttää. Alla upouusi video!

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, että mua on aina hämännyt AWBQ:n labelointi postrockbändiksi. Kyseessä on kuitenkin enemmän The Nationaliin tai vastaaviin verrattavissa oleva eeppisiä pop-biisejä tekevä indierock-bändi, jolla on joitain postrock-henkisiä sovitustehokeinoja (tosin kaikuisa kitaransahauskin on 2000-luvun kitaraindiessä ihan peruskauraa).

    Tosin tällä uudella biisillä bändi tekee pesäeroa postrock-sovituksiin, ja mielestäni lopputulos toimii. Laulajan ääni ja sävellysten melodiataju pysyvät, oli konteksti millainen tahansa.

    VastaaPoista
  2. Olen kieltämättä miettinyt samaa. Jo mainitsemiesi asioiden lisäksi AWBQ:lla on aina ollut kertsejä, jotka käsittääkseni ovat postrockissa jo lähtökohtaisesti nou nou.

    VastaaPoista