lauantai 6. lokakuuta 2012

#29 Halti


Mietin aika usein, että missä kaikki hämeenlinnalaiset bändit lymyilevät. Välillä Suisto-klubin nettisivujen kautta saattaa törmätä yhteen, tai kahteen. Harvemmin kuitenkaan edes paikallisen musiikkiklubin sivuilla törmää paikalliseen talenttiin. (tai sitten en osaa etsiä oikein)

Hämeenlinna on aika karu paikka. Siellä 2 vuotta enemmän, tai vähemmän asuneena voin vain todeta, että kyseessä on pikkukaupunki ison kaupungin vaatteissa. Elokuvateatterit ammottavat tyhjyyttään, kadut autioituvat kello 18 jälkeen. Viikonloppuna voi pitää itseään onnekkaana, jos löytää edes yhden kaupan, joka on auki kello 15 jälkeen. Ja se autokulttuuri. Voi pojat se autokulttuuri. "Lähetäänkö Pirkot rässimään?"

Hämeenlinna on kuitenkin kaunis kaupunki. Ja kauneus yhdistettynä keskustan aavemaiseen ankeuteen synnyttää hienoja asioita. Yhtenä esimerkkinä hämeenlinnalainen Halti. Noiseyhtye vahvalla post-rock-fiballa.

Toukokuussa debyyttialbuminsa MST julkaissut yhtye ei turhia aikaile. Bändi nimittäin julkaisi juuri äskettäin jo toisen albuminsa. Tällä kertaa digitaalisesti.  Poetry Part I / II / III nimeä kantava teos on yhdellä sanalla summattuna 'eeppinen'.

Halti on hieno yhtye ja ennen kaikkea todella mielenkiintoinen sellainen. Poetry on käytönnässä yksi todella pitkä kappale. Pystyn vain kuvittelemaan millainen horros yhtyeen keikoilla vallitsee. Bändin sanojen mukaisesta heidän tavoitteenaan on saada livenä ihmisille sellainen olotila, että yleisö on osallistunut johonkin. Ei niinkään, että he olisivat nähneet, tai kuulleet jotain.

Suomessa Haltin kaltainen yhtye on ehdottoman tervetullutta vaihtelua. Bändin keikalle olisi kivaa päästä. Haluaisin nähdä ne karhutuoppeihin nukahtaneet juopot ja musiikista humaltuneet vaihto-oppilaat.

Olen pitkän rakentelun ystävä ja uskon Haltin olevan isojen odotuksien arvoinen rakentelija. Halti on ainakin tästä  eteenpäin omalla mielenkiintoisten hämeenlinnalaisbändien listalla, siinä Delay Treesin vieressä. Jos satuitte kiinnostumaan Haltista, menkää ihmeessä tarkastamaan yhtyeen live IRL, tässäpä päivämäärät:

TO 18.10. Bar Loose, Hki (/w 23:23)
LA 20.10. Suisto-Klubi, Hmnlinna (/w Murmansk)