lauantai 7. heinäkuuta 2012

#19 Barry Andrewsin DiskoJukka Herva
n sooloprojekti. Jälleen yksi todiste luovan hulluuden olemassaolosta planeetallamme. Jotkut rakastaa, toiset vihaa, mielipiteitä löytyy. Yksi mies, yksi mikrofoni ja pirusti melua lyöviä koneita. Siinä rakennusainekset unenomaiseen sekamelskaan, joka kulkee nimellä Barry Andrewsin Disko.

Rovaniemeltä Turkuun muuttaneen Hervan soundi on kieltämättä mielenkiintoinen. Ensimmäiset julkaisunsa kasetille (millekäs muullekaan) jo vuonna 2010 tehnyt mies löysi 2011 vuoden puolessa välissä itselleen sopivan taistetuluparin Sami Sänpäkkilän jokerikorttiarmeija Fonalista. Hervalle uskottava leibeli oli tarpeellinen hyväksynnän sinetti. Ilman sitä Barry olisi todennäköisesti jäänyt omaan arvoonsa. Tulevaisuuden tusinan kaltaisista meriiteistä olisi voinut vain haaveilla. 

Arvosteluissa suitsutusta ja kuraa puoleensa saanut debyyttialbumi Kuka Siellä? on tyyliltään lo-fi:ta. Nostaisin mielelläni esille pitkäsoitolta sinkkubiisin Lampaita. Se edustaa Barrya helpoimmillaan ja antaa kuulijalle mahdollisuuden ymmärtää ja tykästyä. Lisäksi se on mielestäni  yksi hienoimmista suomenkielisistä biiseistä vähään aikaan.  En osaa vielä sanoa, onko levy varsinaisesti pommia, mutta suosittelen jokaista ottamaan selvää ja muodostamaan oman mielipiteensä. Jos Sänpäkkilän twitteristä oikein ymmärsin,  levyjä on vielä aika lailla jäljellä ja kotimaista musaa voi ja pitää tukea. Albumin voit kopata ostoskoriin Fonalin verkkokaupasta.

Barry Andrewsin Disko on ollut kiitettävästi esillä myös livenä. En valitettavasti osaa kertoa teille missä ja milloin, koska keikkoja ei ole listattu minnekään. Yleisön kannalta tilanne on siis vähän kinkkinen. Mutta jos olet niin onnekas ja bongaat Barryn keikan kotikaupungistasi niin pidä itseäsi etuoikeutettuna ja mene katsomaan. Barryn facebookiista voi myös käydä vakoilemassa tulevia esiintymisiä.

EDIT: Täältä löytyypi lista menneistä ja mahdollisesti kesän jälkeen myös tulevista keikoista..

p.s. Tsekkaa myös Sänpäkkilän ohjaama video. Biisi on nimeltään Talitintti. Musavideoita voidaan tehdä myös nollabudjetilla. Kaikki lähtee ideasta.