keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Nosto: Top Tigers Play New Sound"Top Tigers Play New Sound" ei mikään mahdoton yhtälö. Kyseessä on siis turkulaisen The New Tigersin ja ruotsalaisen Top Soundin lehmänkauppa. Bändit valitsevat toisiltaan yhden biisin, coveroivat ja julkaisevat sen 7" splitillä. Ruotsissa julkaisun hoitaa Ca Ira, Suomessa Soliti. Kyselette jo varmaankin päässänne minkäköhän biisin ruotsalaiset valitsivat tiikereiltämme. No, vastaus on kestosuosikki, läpimurtosinkku Pocketful Of Sand.
Top Sound, niinkuin moni muukin nousukas ruotsalainen, on minulle bändinä täysin tuntematon. Olen koittanut sivuuttaa ruotsin indieskeneä jo vuosien ajan. Totuus on se, että Ruotsissa on jokaista hyvää suomalaista indiebändiä kohden 2 vielä parempaa. Kyseessä on suo, jonne voi astua niin syvälle, ettei ikinä pääse pois. Top Soundin versio tiikereiden biisistä on hyvä, vaikkakin ei yhtä hyvä kuin alkuperäinen. Ruotsalaisilla on selvästi hyvät musiikilliset lähtökohdat. He eivät vaan varsinaisesti tuo mitään uutta pöytään.Tiikereiden versio on vähän yllättävämpi.  Alkuperäinen biisi toi mieleeni sambakarnevaaleille juuttuneen The Beatlesin. The New Tigersin versio on enemmän bossa novaa. Kansikuva on aika lähelle totuutta. Tämän träkin voisi hyvällä omatunnolla viedä rantsulle, vielä kun kelit sallisivat. Cover kantaa kunnialla maaliin ja jättää hyvän fiiliksen. Biisissä itsessään ei ole mitään spesiaalia. The New Tigersille tyypilliset elementit ovat ilmassa ja mielestäni bändi ounaa Top Soundin biisin todella hienosti.

Näkisin, että cover-tempauksella ollaan haettu molemmille bändeille uusia markkinoita. Ensi vuoden Monsters Of Popissa sitten nähdään onnistuttiinko. Tiikereille ainakin on buukattuna yksi keikka Tukholmaan, coverin ansiota? Ken tietää. Barbie ei kerro. Kävi miten kävi, hauska idea.