perjantai 20. heinäkuuta 2012

Biisi: Stockers! - TV FallsStockers!
yllätti minut eilen illalla uudella sinkulla. En ehtinyt heti tutustumaan kappaleeseen, mutta valitsin sen tänään päivittäisen tiskipinon tuhoamismusiikiksi. Hyvä valinta. Tiskit suorastaan pesivät itsensä. Uusi biisi on ultimaattista pahapoika-musaa. "Alfred hyppää kyytiin. Tänään ratsastamme Gothamin yössä ja etsimme halpaa viskiä ja naisia!"

Ensimmäinen mielleyhtymä kappaleesta oli luonnollisesti Smashing Pumpkinsin Zeroon.  Alkuriffissä on samanhenkistä rikollisen yön tuntua. Siinä missä kurpitsamurskaajat kuitenkin junnailevat biisinsä läpi samalla riffillä Stockers! painaa hölkkävaihteen silmään heti kun katse välttää. Biisissä on bändin aikaisemmasta tuotannosta tuttuja elementtejä, kuten taivasta lipovat kitarat ja simpsakasti sihisevä diskohaikka. Tällä kertaa en kuitenkaan enää ajatellut, että kuulostaapa tämä siltä ja siltä bändiltä. Ajattelin, että onpas Stockers!in kuuloinen biisi. Ja jumalauta kuinka rautainen kertosäe. Nokka pystyssä, asenteella, mitenkäs muutenkaan?

Kappaleen sanoituksista en saanut ollenkaan kiinni. Jotain jostain miljoonäribileistä, missä jengi joraa väärinpäin kuin nuket. Heitettiinkö TV alas ikkunasta, as in TV Falls? Ehkä ei. Tässä, kuten monessa muussakin Stockers!in biiseissä, teksti näyttelee hyvin pientä roolia. Kyseessä on bilebändi ja myönnetään, ainakin omalla kohdallani bilefiilis menee aina pipariksi kun aletaan puhumaan politiikkaa. Niin ja jos minulta kysytään, mielummin lauletaan vaikka panemisesta kuin rakkaudesta. Rakkaus on niin nähty. Kuten Tuomas Skopa laulaa: "Räppi kertoo siitä kun saadaan / Rokki taas siitä kun ei"