tiistai 3. heinäkuuta 2012

Nosto: Flow O.S.S 2012Flow Heineken O.S.S. tulokset tulivat tänään. Olin aluksi todella pettynyt näkemääni. Äänestyksessä nimittäin oli mukana todella laadukkaita orkestereita. Omista suosikeistani ei yksikään päässyt festareille. En sano, että valinnat olivat huonoja. Tai no, ketä huijaan, mielestäni valinnat olivat muutamaa poikkeusta vaille  huonoja. Ottaen huomioon millaisia kultakimpaleita oli tarjolla.  Ei voi sanoa. Kansa päätti. Vai päättikkö? Loppupeleissä valinnat teki DJ Fiskars. Kritiikin verhon taakse piiloutuva musadiggari, aivan kuten allekirjoittanutkin. Asiaan.

Onneksi mukaan mahtui Straktobeam, joka herätti mielenkiintoni jo aiemminkin hienolla avaruusmaalailullaan. En ole ehtinyt bändistä kirjoittaa. Silti Straktobeam on ehkä ässintä kamaa, mitä Flow O.S.S.:ssä tullaan tänä vuonna näkemään, virittäydy siis ainakin heidän keikalleen.

Aiheellisesti mukaan pääsi myös Asta Emilia & Omor, joka voitti äänestyksen. Pakko kuitata  Asta Emilia & Omorin nettipreesensistä. Todella kehnoa ottaen huomioon, että onnistuivat keräämään yli 600 ääntä. Soundcloudissa biisit on miten sattuu, Myspace on sottainen sekoitus kaikkea ja Facebookissa ei ole linkkiä bändin musiikkiin ja hetkinen...kuulevatko korvani yhdellä mikillä äänitetyn demon? Mitä tämä on? No ainakin virkistävää verrattuna miljoonan dollarin kuuloisiin "demoihin". Musiikki on laadukasta ja soitto sujuvaa, mutta koko paketissa on jotain sanoinkuvailemattoman ärsyttävää. Se on se Sibisviba. En ikinä haluaisi kuulla  sibisvibaa popmusiikissa. En siedä ammattimuusikoiden soittoa. Liian kaunista, liian täydellistä.

Hermanni Turkki
taasen vaikuttaa aivan täydelliseltä vastakohdalta Asta Emilialle, hyvässä ja pahassa. Turkissa takkuilee lähinnä bändin nimi. Se on aika kamala ja saattaa katkaista yhtyeen puolesta joitain tulevaisuuden etenemismahdollisuuksia. Turkin musiikki vaikutti aika letkeältä ja voisin hyvin kuvitella viihtyväni yhtyeen keikalla. Vähän ehkä liian Woodstock-leirintäalue-henkistä omaan makuuni. Hippitytöt diggailee. Hyvännäköisiä jätkiä.

Sitten tottakai Antero Lindgren. Kuka nyt ei tykkäisi Anterosta. Vielä ennen tätä kesää ei kukaan. Mutta nyt kaikki puhuvat Antero Lindgrenistä. Nyt mies on kaikkien huulilla. Onneksi ei kirjaimellisesti. Anteron keikkaa muuten kannattaa mennä katsomaan. Voi hyvin olla että mies on Flow O.S.S:n tämän vuoden tunnelmallisin live.

Kultabassokerhon tyydyn skippaamaan suoralta kädeltä vedoten tietämättömyyteeni. Mikä hitto on kultabassokerho? Kuulostaa helsinkiläiseltä. Oletteko muuten kuulleet ruotsalaisesta arkkitehtikollektiivistä nimeltä Sven? Miten olisi Crystal Clears, ei tuttu? Bändi esittelee itsensä näin: "Crystal Clears on Henrik Heseliuksen, Oscar Hagenin ja Ludvig Allénin muodostama liveyhtye, joka toimii osana De Kristallklara-taiteilijakollektiivia. Yhdessä he tuottavat musiikkia ja videoita, jotka vahvistavat kollektiivin välittämää viestiä." Ei kuulosta hyvältä. Huvittavinta tässä kuitenkin on se, että Crystal Clears kuulostaa ainakin äänitteellään ehkä Straktobeamin jälkeen mielenkiintoisimmalta porukalta tämän vuoden O.S.S:ssä.

Eiku venaas. Mikäs tämä  Phantom on. Phantomista oli hyvin vaikeaa löytää ääninäytettä, mutta kuulemani perusteella, pidin. Visuaalisesti näyttävää. Taidokasta ja kansainvälistä. Tätä on pidettävä silmällä. Todella hyvä valinta Fiskarsilta. Voi olla, että Phantom tulee pyyhkimään lattiaa kaikilla ja kaikella.

Karri Koira oli loistava valinta. Ja Memmyt, asiaa. Ei voi olla eri mieltä. Vielä jos Koira saa houkuteltua hyvän bändin messiin, niin keikasta voi tulla monella tapaa  letkee ja positiivinen kokemus. Tähän perään heitettäköön kuitenkin ihmetys ja kummastus: Koponen & Sirén esittää Drugz’N’Pillz 88 Bpm Jamz? Fiskars, luotin sinuun. Mitä tämä on? Mitä helvettiä.

Pretty Bruises Squad. Näkikö kukaan Helsingin EM-kisojen avajaiset?

Ai niin, mihin jäivät Kari Tapiiri + Akira + Dallas = Dakiiri ja Veturimiehet heiluttaa plays Autiomaa. Tarvitseeko näistä oikeasti kirjoittaakin jotain? Eiköhän jätetä nämä kaksi ihan omaan arvoonsa. Okei, O.S.S.:lle on kyllä naulattu pari timmiä esiintyjää, mutta liian moni tämän vuoden Flow O.S.S:n valituista esiintyjistä vaikuttaa pienen helsinkiläisen kaveriporukan sisäpiirivitseiltä. Minulle O.S.S edustaa mahdollisuutta tuoda esiin pieniä loistavia bändejä ja bändiin verrattavia muusikoita. Niin Helsingistä, kuin sen ulkopuoleltakin. En sano, että Veturimiehet heiluttaa plays Autiomaa on huono, mutta esimerkiksi muutama tässäkin blogissa esitelty bändi olisi todella kipeästi tarvinnut tuon slotin. Flow on ällöttävän helsinkiläinen festivaali ja se näkyy kaikessa. Lopetettakoon seuraavaan kysymykseen. Missä on kymmenen euron tölkkikalja?