lauantai 18. toukokuuta 2013

# 38 LCMDF


LCMDF, Le Corps Mince De Françoise, tai korpsulit, kuten kaverini toverillisesti yhteyttä kutsuu perustettiin vuonna 2007. Ensimmäinen kosketukseni yhtyeeseen oli vuoden 2008 Flow:ssa.

Muistan ihmetelleeni yhtyeen älyttömän pitkää nimeä. Sen jälkeen siirryin ihmettelemään lavalta välittyvää räjähdysmäistä energiaa. 

"Nämä neidit eivät ole täällä vain pitämässä hauskaa, vaan myös lyömässä luun jokaisen paikallaolijan kurkkuun", ajattelin.

Sitä voi kutsua girlpoweriksi, tai sitten munaksi. Ehkä munaksi, ottaen huomioon yhtyeen Love & Nature levyn etukansi.

Ja siis ohihan tämäkin bändi itseltäni lopulta meni. Muistan vaan lukeneeni jostain, että Yhdysvalloissa vaikuttava trendijumala Perez Hilton oli nostanut korpsuleiden Cool and Boredin esiin blogissaan. "Mikä tyhmä biisin nimi", ajattelin kuuntelematta träkkiä.

Uutista seurasi melkoinen hype. Ja ihan syystä, sillä näin jälkikäteen purettuna ensinnäkin Love & Nature on älyttömän timmi levy ja Cool and Bored oli jo 2008 "hit waiting to happen". 

Olen itseasiassa hieman hämilläni, että biisistä ei tullut sen isompaa hittiä. Trendikkäät nuoret naiset ja timangi kertsi, mitä muuta voi enää vaatia?

Löysin bändin vuoden 2013 alussa. Näin kaksi vuotta debyyttialbumin julkaisun jälkeen voin todeta, ettei kyseessä ollut tähdenlento, niin kuin aikoinaan spekuloitiin.  Uskon, että bändi tulee kasvamaan tästäkin vielä ajan kanssa huomattavasti.

Menevästä tanssipopista ysäripoppiin siirtynyt sisarduo julkaisi juuri Mental Health part. II EP:n. Vaikka suurin hitikkyys onkin karsittu EP-sarjassa, tekee LCMDF musiikkia omalla äänellään.

Yhtyeen livekunnostakin on pöhisty hyviä asioita jo pitkään. Nyt enemmän kuin koskaan. Duo on ottanut keikoille tuekseen rumpali Alina Toivasen, jonka tukevan biitin turvin biisit toimivat vielä entistäkin paremmin.
 
Helsingissä asuvat voivat käydä tsekkaamassa bändin liven ainakin Club Niubilla SU 26.5. Virgin Oilissa. Tampereella asuvat taas YO-Talolla SÄHKÖÄ-klubilla PE 28.6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti