tiistai 28. toukokuuta 2013

Nosto: Flow Heineken Open Source Stage TOP5


Kuten osa teistä varmasti muistaakin, allekirjoittanut kävi viime vuonna tutustumassa Flow Festivaalin nykytilaan. Käteen jäi vähintäänkin sekavat fiilikset, joista raportoin myös kattavan setin blogin puolelle.

Siitä on nyt lähes vuosi aikaa. Ja vaikka lupasinkin tuolloin itselleni olla palaamatta, Flow koputtelee taas makuhermojani toinen toistaan kovemmilla artisteilla. Oliko vika sittenkin minussa? Onko toisen erän aika?

Pitää varmaan mennä ottamaan selvää, tulehan sinäkin. Osallistu kilpailuun ja voita itsellesi ja kaverillesi 3pv:n Flow lippu.  Kisaan pääset >> tästä <<

Tätä kirjoittaessa suurin osa artistivalinnoista on vielä tekemättä, mutta ns. tärkeimmät on jo tehty. Ulkomaisista kiinnostaa The Knife, Of Monsters And Men, Grimes, Godspeed You! Black Emperor, Bat For Lashes, Kraftwerk 3D, Beach House  ja Nick Cave, jos nyt muutaman mainitsee.

Aika huikea vuosi tulossa. Ja suomalaisistakin varmistaneista löytyy jo mm. K-X-P, Rubik, Minä ja Ville Ahonen, Karri Koira, Pää Kii ja Jaakko Eino Kalevi.  Viime vuonna kritisoimani Heineken Open Source Stagen-artistivalinnat ovat vielä täysin auki. 

Kirjoitan tällä kertaa etukäteen fiiliksiä keiden minun mielestäni tulisi päästä O.S.S.-lavalle soittamaan. Ja sanottakoon vielä, että minun mielestäni lavalle pitäisi päästää ne 10 artistia, jotka ovat saaneet eniten ääniä. Muutenhan äänestys ei ole edes mikään äänestys. Tai on, mutta melko epäkiitollinen.

Voi tietenkin olla, että kilpailun päätavoite onkin vain saada Heinekenille lisää Facebook-faneja. Viime vuosien perusteella bändivalinnat kun on tehty pitkälti soveltaen äänestystuloksia. Nyt kun Rumbakin on mukana pommittamassa omia kultapoikiaan, mitä mahdollisuuksia jää taviksille?

Varmaan osittain näistä syistä suurin osa omista suosikkibändeistäni on jättäytynyt pois äänestystaistosta. Eikä ihme.  Bändeille olisi mielestäni reilua kertoa, että 1000 ääntäkään ei takaa slottia festareilla.

Jos oikein onni potkaisee, tuolla kuukausien kampanjoinnilla kerätyllä 1000 äänellä saa kopan Heinekeniä ja "yritä ensi vuonna uudestaan"-kirjeen.

"I raised 1000 fans for Heineken and all I got was this lousy case of beer."

Voitte itse arvailla ketkä nousevat tänä vuonna soittamaan O.S.S.-lavalle. Itse veikkaan valikoimaa "Rehtorin valinnoista", sekä Rumban valinnoista. Ajattelin kuitenkin näin kilpailun loppumetreillä tutustua kilpailun oikeisiin voittajiin, eli TOP5-kilpailijoihin. Voidaan sitten jälkikäteen ihmetellä.

Heineken Open Source Stagen tämänhetkinen TOP 5:

Jonna (1343 ääntä) - Jonna, ei siis kuitenkaan Nylon Beatin, on tehnyt musiikkia jo pidemmän aikaa. Perinteikkäämpää tanssipoppia duunailleen Jonnan musavideoiden perusteella neidillä on ollut Sonyn kanssa diili joku vuosi sitten. Artistin nykytilasta ei ole käsitystä, mutta suosiota tuntuu löytyvän paljon ja laajasti. Kilpailun musta hevonen for sure.J Nasty One (1165 ääntä) - Eli Jesse. Jay Nastyone vasta onkin musta hevonen, tai ainakin synkkä sellainen. Suomalaisen hiphopin Slipknot? Ensimmäisenä mieleen tulee Insane Clown Posse. Tiedä siitä, mutta miehellä tuntuu olevan seuraajia. Jotain on siis tehty oikein. Jay edustaa synkkää ja nopeatempoista tykittelyä. Kaiken kaikkiaan uskottavaa kamaa ja mahdollisesti suomalaisen englanninkielisen räpin tulevaisuuden nimi.Fotoshop (808 ääntä) - Fotoshop, eli Jarno-Erik Saarisen alias ja hengentuote edustaa hyvin kesäistä ja menevää elektroa. Mies on ainakin Facebookin perusteella yksi Uusi Perjantai-klubin avainhenkilöistä. En tiedä onko se valintaan vaikuttava asia, mutta ainakin kyseessä on monessa rasvassa keitetty mies. Kovasti tuntuu kuplivan pinnan alla.WGF (801 ääntä) -  Wylli Groove Federation, nyt on bändillä nimeä. WGF on pidemmän linjan kokoonpano Itä-Helsingistä. Pidemmän tauon jälkeen kartalle palannut yhtye elää ja hengittää funkia. WGF kuulostaa siltä, miltä mielestäni kaikki bändit kuulosti kun olin nuori nuori poika. Kesäistä festarimusaa. Sopii auringossa lekotteluun ja bissen juontiin.Anni (535 ääntä) - Anni on herttainen. Anni on loistava. Vieläkin harmittaa, etten kirjoittanut Annin Water Lilies-EP:stä enempää kuin muutaman sanan. Anni on Norah Jonesista ja Janelle Monáesta vaikutteita ammentava artisti. Voisi sanoa jenkkisouliksi/-popiksi skandinaavisella twistillä. Toimisi erityisesti alkupäivän artistina O.S.S.-lavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti