torstai 14. helmikuuta 2013

Biisi: The Glass Mountain - The Grey

 

Olenkin varmaan joskus kertonut intohimoisesta suhtautumisestani Myne-yhtyettä kohtaan. En voi sanoa fanittavani kyseistä edesmennyttä orkesteria, mutta olisin valmis maksamaan melkoisen summan, jos saisin nähdä bändin vielä kerran livenä.

Ja nimenomaan sen Mynen, joka teki kaksi eepeellistä mehutuspoppia. En sitä Myneä, joka teki käsittämättömän vaikean debyyttialbumin. Mulla on jotenkin vieläkin todella vaikea päästä sisälle siihen levyyn.

Alan pikkuhiljaa hyväksymään, että Myne on kuollut ja kuopattu. Tuskaa helpottaa Mynen leibeliltä saamani epävirallinen EP-julkaisu, jossa on kaikki Mynen äänittämät biisit debyyttiä edeltävältä ajalta.

Tuskaa helpottaa myös Mika Mäkilaakson uusi sooloprojekti The Glass Mountain. Helvetin hienoa, että Mikalla on uusi projekti. Vielä hienompaa, että kolmen biisin maksisinkku on tuore, lineaarinen ja suoraan sanottuna kovaa kamaa. 

Teen palveluksen kaikille sanomalla The Postal Service. Noniin, kissa on pöydällä. Jatketaan elämää. Kyseessä ei suinkaan ole mikään kopio, mutta  yhteneväisyyksiä on helppo löytää.

Mäkilaakson kynä on ollut terävä ja etenkin The Grey on erittäin tervetullut kappale. Jos biisi uppoaa, bändin soundcloudista löydät koko maksisinkun. The Glass Mountain on ehdottomasti seuraamisen arvoinen. Selvä tulevaisuuden nimi Suomen indiekentässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti