tiistai 12. helmikuuta 2013

Biisi: Mikael Saari - We Should Be ThroughLienee sanomattakin selvä, että UMK-kilpailijoiden viisubiisejä ei löydy hyvälaatuisina soundcloudista, tai mistään muustakaan ilmaisesta palvelusta. Vaikka se onkin todella ärsyttävää, ymmärrän että kyseessä on tuote. Lypsetään niin paljon kuin vain on ikinä mahdollista.

En ole viisufani. Vaikkakin seuraan, en obsessoi. Kun tutustuin tämän vuoden UMK-kilpailijoihin, en odottanut paljoakaan. Kenties juuri siksi olinkin niin ällikällä lyöty, kun huomasin että tämän vuoden viisukokelaiden joukossa oli yksi ihan oikea biisi. Ja alleviivaan, oikea biisi. Tiedättekö?

Tarkoitan mitäs muutakaan, kuin Mikael Saarin We Should Be Through-biisiä. Vaikka normaalisti keskityn nouseviin indiebändeihin, teen tässä kohtaa poikkeuksen. Mielestäni kyseinen artisti ansaitsee huomionsa siinä missä muutkin. Ehkä kovemminkin, sillä nyt kun UMK on taputeltu Mikael joutuu pesemään viisuleiman otsastaan.

En tiedä jääkö Mikael Saari ns. yhden biisin mieheksi, toivon että ei jää. Jos kynästä syntyy tämän kaliiberin biisejä, Mikael voisi iisisti paikata sen aukon suomalaisten sydämissä, minkä Jesse Kaikuranta jätti pettäessään kansan odotukset siirtymällä markan makeihin. (toim. viit. asiaan, mikä tapahtuu kun artisti alkaa työskentelemään Maki Kolehmaisen kanssa)

Mikael ei tehnyt minuun vaikutusta henkilönä UMK:ssa. Hänestä jäi hieman ylimielinen fiilis. Haluaisin uskoa, että biisin sanat ovat elämää hienommat ja miehen sydän puhdasta kultaa. Ja itseasiassa voitaisiin elää hetki siinä illuusiossa. Mikaelin biisi on niin hieno, että en anna kenenkään viedä sitä illuusiota pois.

Joten vielä, kerta kiellon päälle, Mikaelin ensiesiintyminen UMK:ssa. Pientä jännitystä havaittavissa. Ja taustatkaan eivät ole ihan viimeisen päälle. Silti juuri tämä versio teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ja kyllä, tämä oli blogin sadas postaus. Vähän jotain erilaista.2 kommenttia:

  1. Mulla jäi ylimielisyyden sijasta Mikaelista ujo fiilis. Mutta jos musiikista puhutaan, niin tämä kyllä todella pysäytti.. Ja olen tavallaan onnellinen, että herra ei päässyt viisuihin. Tehköön mieluummin omannäköistään musaa omilla ehdoillaan (vaikka tietenkään viisuttomuus ei tätä takaa). Nams. :)

    VastaaPoista
  2. Tässä toki se vaara, että kun on kerran päässyt maistamaan ison maailman meininkiä, niin ei enää tyydy vähempään. Menestyäkseen artistina Mikaelin täytyy joko luoda uransa ns. alusta, tai sainautua isolle leibelille. Isolla leibelillä pojasta leivotaan uusi Jesse Kaikuranta.

    VastaaPoista