torstai 3. tammikuuta 2013

#31 HANDLINGNOISE


Ensinnäkin hyvää uutta vuotta ja toisekseen voi hyvää huomenta. Vuosi 2013 on hyvä korkata proggiksella, joka meinasi tiputtaa allekirjoittaneen tuolilta.

Kun laitoin tämän helsinkiläisen post-rockahtavan orkesterin sähköpostissa linkkaaman debyytin soimaan, en voinut uskoa korviani. Huh, voiko tämä olla Suomesta? Ja miksi en ole koskaan aikaisemmin kuullut bändistä, onko tästä edes kirjoitettu missään?

Itse sulloisin yhtyeen jonnekin Mogwain, Magyar Possen, Monon ja Circlen välimaastoon. Hallittua kaaosta, kaunista melodiaa. Järjen ja järjettömyyden rajoilla tapahtuvaa vaarallista harmoniaa.

HANDLINGNOISEn ei  todellakaan ole kaikille. Sanoisin, että yhtyettä joko rakastaa, tai ei voi sietää. Oli miten oli. Ainakin yllämainittujen yhtyeiden fanit voivat ammentaa tästä lusikkakaupalla.

Kuitenkin hienointa tässä on se, että Hannibalin tasoisella materiaalilla mentäisiin esim. briteissä heittämällä kiertueelle. Suomessa yhtyettä tuskin uskalletaan buukata edes annankadun Hammersmithiin. Onneksi on Lepis!