keskiviikko 9. tammikuuta 2013

#33 AVASAXA


Blogini on hypemachinoitunut, toistan blogini on hypemachinoitunut. Tämän kunniaksi lisäsin pienen manttelin blogini vasempaan alanurkkaan. Osa teistä varmaan ei ole kuullutkaan hypemachinesta. Puhutaanko hetki siitä?

Hypemachine on amerikkalainen palvelu, joka kerää automaatiolla valikoitujen blogien linkkaamia biisejä sisuksiinsa. Kun käyttäjä loggautuu sivulle ja painaa play, palvelu alkaa soittamaan blogien valitsemia biisejä striiminä.

Mitä useammasta blogista hypemachine nappaa biisin, sitä useammin se soi.  Estääkseen kansainväliset blogisalaliitot, hypemachine antaa suurimman vallan käyttäjilleen. Jokaisen biisin kohdalla on pieni sydän. Jos käyttäjä painaa sydäntäntä, biisi nousee rankingissa ja soi useammalla käyttäjällä. Biisit, jotka eivät kerää sydämiä kuolevat pois.

Tätä kirjoittaessa hypemachinesta löytyi ainakin neljä suomalaista blogia. Tämä on hienoa, sillä se antaa meille kotimaisille blogeille vallan pommittaa suomalaisia biisejä maailmalle isommalla volyymilla. Mutta se hypemachinesta, nyt puhutaan Avasaxasta.

Avasaxa on pirkanmaalainen, tanssittavaa electroa ja post-rock elementtejä yhdistelevä trio. Monsters Of Popin luonnehdinnan mukaan bändi on post-flooria. Avasaxan musiikkia voisi kuvata parhaiten adjektiiveilla:  tummanpuhuva, psykedeelinen, rakenteleva, menevä ja kolea.

Avasaxan takaa löytyy jäseniä mm. yhtyeistä On Volcano ja Revival Hymns. Yhtäläisyyksiä edellämainittuihin on monia. Päällimmäisenä tyylitajuisuus ja perfektionismi. Kuten isoveljensä, myös Avasaxa on viivoittimen kanssa viilattua. Ei väärää ääntä, ei harkitsemattomia osia.

Yhtye on parhaimmillaan livenä. Vaikka Avasaxan musiikki toimiikin varsin mukavasti stereoista tykiteltynä, yhtye pääsee oikeasti oikeuksiinsa kunnon lavalla, ison äänentoiston kanssa. Yhtyeen mukana kiertää VJ, joka miksaa videoita yhtyeen musiikin tahdissa. Hieno lisä ja on ehdottoman tärkeä osa livekokemusta.