sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Biisi: Vespa Sailor - The Last Curtain Call



Hah, voi pojat. Jotkut teistä tulee vihaamaan mua tämän postauksen takia. Tiedättekö ne sisäpiirityypit, jotka bloggaa kavereidensa bändeistä ennen kuin kukaan muu edes tietää niiden olemassaolosta, no tämä on yksi niistä postauksista.

Kyseessä on uusi turkulainen bändi nimeltä Vespa Sailor. Vespaseilaajat on duo, jonka jäsenet ovat tuttuja mm. sellaisista bändeistä kuten Sold Out, Yournalist, Traffic Island ja The Streams. Bändillä on vain yksi tavoite, voittaa Turku Bandstand-kilpailu.

Vanhana turkulaisena ymmärrän hyvin miksi Turku Bandstandin voittaminen on tärkeää. Ei niinkään sen takia, että voitto varsinaisesti toimisi rakettibensana uralle. Lähinnä sen takia, että kyseessä on tietynlainen mantteli, jota etenkin nuoremmat bändit jahtaavat silmät kiiluen.

Toisin kuin sanotaan 95% bändikilpailuun osallistuineista bändeistä, Vespa Sailor osaa soittaa. Lisäksi heillä on jotain millä erottua. Perinteisen miehet ja kitarat-meiningin sijaan duo koostuu rummuista ja bassosta.

Bändin ensimmäinen single, ja mahdollisesti vielä toistaiseksi ainoa biisi on nimeltään The Last Curtain Call. Siinä Rage Against The Machinen groove ja The Killersin hitikkyys paiskaavat kättä The Strokesin eläimellisyyden kanssa. Biisin kertosäe alkaa I bring a knife to a gun fight...tarvitseeko vielä kertoa lisää, vai joko painat playta?




11 kommenttia:

  1. Eihän Turku Bändständissä oo nykyään mitään muuta kun bändejä jotka osaa soittaa lähes virtuoosimaisesti mut tekee paskoja biisejä ja sit muutama lupaava nuori yhtye millä on oikeesti hyviä biisejä mut ei ne pärjää ko ei ne oo yhtä ''ammattimaisia'' kun ne tiluttelijat.

    Sit sen skaban voittaa ylensä just tämmöset keskiverto soittotaidon ja keskiverto biisit omaavat oman egonsa pönkittäjät jolla on jo kaikki mitä kisa vois niille tarjota. Aika syvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin tänne kommentoimaan aivan samaa. Onhan tämä The Last Curtain Call aivan hemmetin kova biisi, mutta kun väitetään ettei 95% kilpailun bändeistä osaisi soittaa, rupeaa tämäkin musadiggari ja itse kilpailuun osallistuva kiehumaan. Aika kova väite sellaisen biisin diggarilta, joka on nopeasti kyhäisty kermapersekotistudiossa siten että koko tuotos kuulostaa ilman klikkiä kyhätyltä. Tiluttelijoiden kritisoijille tiedoksi, että kyseenomaisen kilvan finaalissa ollaan nähty jo muutamana viime vuonna pääasiassa indierock-bändejä.

      Poista
  2. Turku Bandstand-tietoni perustuvat lähinnä kuulopuheisiin ja vuosiin 2003-2006. Prosentti saattaa olla hieman yläkanttiin laskettu. Muistaakseni "aikoinani" suurin osa kilpailijoista soitti melodista metallia, eli tilanne ei kai ole muuttunut sen saralla. Tarkkuus ja nopeus eivät omilla mittareillani ole yhtä kuin soittotaito. Soittajien keskinäinen kemia kuvastaa mielestäni paljon paremmin soittotaitoa. Jos jossain on The Last Curtain Callia kovempia biisejä, niin rohkeasti vaan linkkiä mailiin. Kirjoitan mielelläni nuorista ja lupaavista (ei niin hyvin soittavista) yhtyeistä.

    VastaaPoista
  3. ...ja ehkä soittotaito on muutenkin väärä termi. Yhteissoitostahan se on enemmän kiinni. Vaikka bändissä olisi pelkkiä piinkovia konsajäbiä, ei heidän yhteissoitosta silti olisi takeita. Ja yhteissoitto tekee mun mielestä bändin. Ja hyvää yhteissoittoa TBS-kilpailussa harvemmin näkee. Kiitos ja hyvää yötä.

    VastaaPoista
  4. Soittotaitoa tai ei, onhan se nyt selvää, että näissä bändiskaboissa suurin osa on ihan kauheeta tuubaa.

    Itsekin karsastan vähän tuota, että lähdetään noilta lähtökohdilta voittamaan kisaa. Mutta toisaalta, mitäs sitten. Hyvä on hyvää, paska on paskaa. Tuomarit sitten päättävät kuka voittaa, tai kuka on liian vanha tai elitistinen osallistumaan. Mitä väliä. Ei niistä voittajabändeistä kuitenkaan kukaan kiinnostu.

    VastaaPoista
  5. Tunteeko arvon bloggaaja sanontaa "karhunpalvelus"? Koska sellainen tämä on Vespa Sailoria kohtaan. Toki omia kavereita tai suosikkeja pitääkin kehua, ei siinä mitään. Mutta dissaamalla muita bändejä ja oikeastaan itse kisaakin, väistämättä tästä syntyvän ylimielisen, lapsellisen ja jopa katkeran mielikuvan yhdistää nyt artikkelissa kehuttuun yhtyeeseen. En paina play.

    VastaaPoista
  6. Sen enempää postauksen ja kommenttien sisältöön puuttumatta: en ymmärrä miten tämä keskustelu liittyy itse bändiin? Eihän heillä ole osaa eikä arpaa blogin kirjoittajan mielipiteisiin. Lopettakaa asiasta väkisin isomman vääntäminen, bloggaaja esitti kärkkään mielipiteen, that's it.

    VastaaPoista
  7. It has nothing to do with hate. I feel sorry for You and for the band that You are trying to help (the band and their music is cool). You are just doing it in a very very wrong way.
    Karhunpalveluspa hyvinkin. Siitä tässä oli kyse. I rest my case 2!

    VastaaPoista
  8. Ai tää on nyt tää juttu, mistä kohistiin neljä vuotta takaperin. No ei kai siin, vittu et on tyhmä jätkä.

    VastaaPoista