maanantai 29. heinäkuuta 2013

Nimi: Wedding Crashers


Nimi-sarjassa alkaa olemaan jo aika veikeä joukko mielenkiintoisella nimellä itsensä brändänneitä artisteja. Tällä kertaa helsinkiläisen Wedding Crashersin laulaja-kitaristi Esa Pottonen kertoo miten yhtye löysi identiteettinsä, ja miten tuota identiteettiä on sittemmin lyhennetty enemmän kuin useasti, WC.

Wedding Crashers, teillä on melko omaperäinen nimi. Kertokaa miten päädyitte juuri siihen? 

Kyllähän tuo vuoden 2005 Wedding Crashers- leffa teki kaltaisiimme nuoriin rötvääviin turjakkeisiin niin suuren vaikutuksen, että sen niminen bändikin oli sitten perustettava. Ensimmäinen rumpalimme Petri Pottonen taisi nimeä varsinaisesti ehdottaa. Nimi tuntui kuvastavan kaikkea mitä ainakin silloin halusimme edustaa; puoleensavetävää röyhkeyttä, seksiä, outoa meininkiä ja juhlimista. Juurikin tuon "Frat Pack" - jengin (Will Ferrell, Owen Wilson, Vince Vaughn, Steve Carell, Jack Black) tekeleet ovat kautta aikain kovasti miellyttäneet meitä. Vähään aikaan ei ole kyllä leffaa tullut katsottua.
 
Koetteko, että valitsemastanne nimestä on ollut teille hyötyä? 

Mieleenjäävä se on kyllä kaiketi ollut. Paitsi toisinaan aikuisemmalle väestölle. Paras väärä kirjoitusasu tähän mennessä: Writting Grevsies. 

Jotkut saattavat vierastaa yhtyeenne nimeä, onko nimenne koskaan kääntynyt teitä vastaan?

Toki hakukoneissa on ollut tietty pientä haastetta pärjätä Hollywood -leffalle. Mutta yllättävän hyvin meidätkin nykyään löytää. Lisäksi samanniminen hääjuhlapalvelu on olemassa, mutta toimialamme ovat niin erilaiset, että yhteiselomme on sujunut hiljaisen keskinäisen kunnioituksen vallitessa. (Erityisen painavan syyn vuoksi olemme soittaneet joskus pari hääkeikkaakin bändin lähipiirissä). Ehkä loputon WC -sutkauttelu ei meitä enää naurata ihan samalla tavalla kuin alkuaikoina, mutta äkkiäkös siihen taas itsekin sortuu... 

Kuinka tärkeänä osana brändiä nimenne toimii? Voisitteko tehdä musiikkia toisen nimen alla? 

Vaikea sanoa. Yllättävän vahvasti nimet jää elämään kun niitä aikansa toitottaa. Toisaalta olihan Elisakin joskus Radiolinja jne. Ei nimi meille pyhä ole, mutta tällä hetkellä se tuntuu silti oikealta. Jos vaihto tulisi, puoltaisin itse ehdottomasti jo mainittua Writting Grevsiesiä!

Jos joku jossain päin maailmaa alkaisi julkaisemaan samalla nimellä musiikkia, ratkaistaisiinko riita oikeudessa, snägärillä, NHL-pelissä, pöydän alle juomisessa, vai omavalintaisella tavalla? 
 
Mittelössä tulisi epäilemättä mennä suoraan nimen alkulähteille ja järjestää osapuolten välille verinen ilmapallonmuotoilukilpailu (linkki).

Kiitos haastattelusta Wedding Crashers ja onnea valitsemallanne tiellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti