maanantai 1. heinäkuuta 2013

Biisi: Risto Juhani - Aurora


Pieni viikkokatsaus näin alkuun, nimittäin SIN COS TAN julkaisee uuden albumin syksyllä. Levyn ensimmäistä singleä lupaillaan kuultaville 13.9.2013. Sinkun nimeä, tai muutakaan tietoa ei ole vielä tarjolla. Voisin kuitenkin veikata, että jälleen on lupa odottaa hyvää.  Sinkkua odotellessa bändin voi bongata keikoilla mm. Ruisrockissa ja Helsingin Juhlaviikoilla. 

Toivottavasti myös jossain vaiheessa SÄHKÖÄ-klubilla. Pakko mainita muuten, että koska yhtyeen keikkamyynnistä vastaa, tai ainakin vastasi iso saksalainen ohjelmatoimisto, on meidän keikkakyselymme jääneet jonnekin kontaktointilomakkeen ja ohjelmatoimiston väliin. Jos joku tuntee Hulkkosen, niin voisi vinkata, että olisimme kovasti kiinnostuneita buukkaamaan yhtyeen, mutta mielellämme tekisimme sen ilman saksalaisia välikäsiä.

Ja asiaan. Saanen esitellä teille uuden uutukaisen biisin Risto Juhanilta. Risto Juhani on helsinkiläinen singer-/songwriter Helsingistä. Risto Juhanin kakkosalbumi, jolta sinkku Aurora on irroitettu, on  kuvaavasti nimetty Pimeä Saari ja sen julkaisee Kioski.

Pakko antaa heti alkuun muutama risu. Mielestäni kansi on tylsä ja mitäänsanomaton. Luulisi, että näin vivahdekkaalle artistille oltaisi saatu aikaiseksi kuvaavampi kansikuva, tai edes promokuva. Varsinkin tietäen, että sama tiimi on vastannut Mirel Wagnerin ilmeestä, joka on aina ollut todella todella upeaa.

Toiseksi mainittakoon, että Auroran soundcloudista ei ole vapautettu widget-toiminnetta, joten biisin upottaminen ei tällä hetkellä onnistu. Toivon, että tähän saadaan pian muutos, mutta toistaiseksi biisin voi kuunnella seuraavan linkin kautta täältä.

No mutta, se niistä risuista. Risto Juhanin debyytti Luuranko, joka julkaistiin 2007 on mennyt minulta täysin ohi. Pitääkin varmaan nyt skarpata, sen verran hienoa musiikkia Risto Juhani tiputtelee. Mieleeni tulee Joose Keskitalo ja Ville Ahonen, silti sanoisin, että Risto Juhani on täysin oma lukunsa.

On selkeää, että Risto Juhani on erinomainen kitaristi ja Auroran kaunis näppäily vie kappaletta teille tuntemattomille. Jousilla ja pianolla höystetty biisi maalaa taustalleen leirinuotion, jonka ääressä ei ole juotu kaljaa, eikä grillattu makkaraa, vaan kuivattu sateen kastelemia vaatteita ja nukuttu yksinäisiä öitä.

Haluaisin hypettää mehut irti tästä kappaleesta, mutta en lähde sen enempää ylisanoilla pilaamaan Risto Juhanin meininkiä. Sen sijaan tiivistän koko homman yhtyeen sanaan ja se sana on herkkä. En näkisi tulevalla levyllä yhtään menobiisiä, en ainakaan jäisi kaipaamaan niitä, sillä olisi hyvin vaikea kuvitella Auroran kylkeen mitään radiohittiä. Toisaalta samaa ajattelin Ville Ahosenkin materiaalista, kunnes herra yllätti Ennen Kuin Kuolen-kappaleellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti