tiistai 2. heinäkuuta 2013

Biisi: Marian Jamit - Ei Oo Duunii


Jokin aika sitten GAEA uutisoi Reginan Iisa Pykärin Iisa-sooloproggiksesta. En voinut olla ajattelematta Marian Jameja. Olin joskus miettinyt, että jos Reginan Iisa tekisi soololevyn, se kuulostaisi juuri tältä. No, vielä tietämättä miltä Iisan musiikki kuulostaa,  voidaan palata nykyhetkeen.

Joitain meistä ei väsymys paljoa paina, nimittäin helsinkiläistä Marian Jameja. Yhtye puski keväällä omakustanteena pihalle debyyttialbuminsa Helppoa ja Soljuvaa, ja hyvä että pääsivät levyjulkkarirundilta kotiin kun uusi sinkku Ei Oo Duunii soi jo Macbookissani. Tehokasta, I'm impressed.

Helppoa ja Soljuvaa oli nimensä mukainen albumi. Todella leppoisaa ja kesäistä. Ilo huomata, että toimivaksi todetulla kaavalla mennään edelleen. Ei Oo Duunii on pyöräilymusiikkia. Se poukkoilee ja hyppii, kuin Jopo kuoppaisella hiekkatiellä. Kertsi on jollain tavalla todella Jäätelökesämäinen, ärsyttävä, mutta koukuttava. Kuunnelkaa niin varmasti ymmärrätte!

Ei Oo Duunii-kappaleen säkeistössä kuitenkin on "se mehu". Jopa hämmentävän melankolisesti sisäänpotkaiseva säkeistö muuttuu hiljalleen värikkäämmäksi ja värikkäämmäksi kunnes kertosäkeen sateenkaaren värinen iloittelu taittuu takaisin apeaan melankoliaan ja pyörä pyörii pyörimistään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti