keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Nosto: Tammerfest 2013 esilämmöt


Heissulivei! Olen päättänyt, että tämä vuosi tulee olemaan ilon vuosi. Ja tämä kesä luonnollisesti tulee olemaan ilon kesä. Osana ilon vuotta, ja kesää ovat tietenkin festivaalit. Vielä jää nähtäväksi kuinka monta reportaasia pääsen kirjoittamaan, mutta on iloni ilmoittaa, että Tammerfest on listalla.

Kirjoitin viime vuonna livearvion Tammerfestin indieillasta YO-talolla. Voit lukea sen täältä. En muista pitääkö paikkansa, että viime vuonna olisi ollut vain yksi ilta YO-talolla, mutta tänä vuonna se ei ainakaan päde. YO-talolla juhlitaan livemusiikin merkeissä sekä ke, to, että pe.

YO-talo ei toki ole ainoa paikka missä tapahtuu. Löytyy ohjelmaa laidasta laitaan, maksullista ja ilmaista. Ilmaista ohjelmaa nähdään tänä vuonna mm. keskustorilla, jossa soi Anna Puun ja Kari Peitsamon keikat. Melkoista kulttuurihyväntekeväisyyttä, hienoa. Ilmaista ohjelmaa nähdään myös keskustorin takana Laikunlavalla.

Tänä vuonna Laikunlavasta vastaa GAEA ja kattaus on hyvä. Itseasiassa niin hyvä, että helsinkiläisetkin ihmettelevät. Perjantain ja lauantain aikana nähdään ilmaiskeikat mm. Big Wave Ridersiltä, Ochre Roomilta, The Hearingiltä, Avesilta ja Pimeys-yhtyeeltä. Lisäksi mainittakoon, että Amadeuksessa nähdään lauantaina ilmaiskeikka Santa Cruzilta ja Cafe Europassa Johnny Got It Wrongilta.

Maksullista ohjelmaa on sitten sitäkin enemmän ja ensinnä on pakko todeta, että huh huh. Eipä ole Tampereella nähty tällaista festivaalikattausta aikapäivinä. Ohjelmaa on ympäri Tamperetta, koko ohjelmiston eritteleminen tässä olisi sulaa hulluutta. Tsekkaa ohjelma nettisivuilta.

Erikoisuuksina, spesialiteetteinä on kuitenkin pakko mainita mm. jokilaivaristeilykeikat, joilla esiintyy mm. Von Herzen Brothers (acoustic) ja Topi Saha, sekä vähintääkin päräyttävät keikat Pub Londonissa ja Viihdekeskus Ilonassa: Aikakone ja Pandora!!!!! Ai, kyllä. MAKIII.

Tammerfest on selvästi ottanut missiokseen uudistua. Sen näkee kaikesta festivaalin ulkoasua myöten. Tänä vuonna graafisesta suunnittelusta on maksettu oikealle taholle. Ilme on erinomainen. Viime vuonna kohauttelin olkia lineupille, mutta tämän vuoden settiä katsellessa en voi muuta kuin nostaa lippaa promoottori Isomäelle. Erinomaisia iltoja ennen kaikkea.

Koitan kattaa festit mahdollisimman laajasti, vaikka en harmikseni pääse mestoille lauantaina, jolloin nähdään mm. PMMP:n keikka. Lähden lauantaina Suomen oikeaan pääkaupunkiin Turkuun, jossa juhlitaan mielestäni Suomen kivointa, eli Ilmiö-festivaalia (tästä lisää myöhemmin).

Tässä nyt menovinkkinä katsaus We Never Stood A Chancen Tammerfestiin:

Keskiviikko 17.7.:

19 Anna Puu (keskustori)
22 Black Lizard (yo-talo)
23 Husky Rescue (yo-talo)
00 K-X-P (yo-talo)

Torstai 18.7.:

17 Haloo Helsinki! (festivaalipuisto)
19 Petri Nygård (festivaalipuisto)
21 Numero 83 (klubi)
xx Pää Kii! (yo-talo)

Perjantai 19.7.:

18 Kaveri Special (laikunlava)
20 Ochre Room (laikunlava)
21 Disco Ensemble (festivaalipuisto)
xx The Lieblings (yo-talo)
xx Shine 2009 (yo-talo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti