sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Nosto: Ilmiö 2013 esilämmöt

Ilmiö 2012 (c) Vera Saarivuori
Kuten jo Tammerfest-artikkelissani vihjasin, kirjoittajan tie vievi WNSAC-blogin raportoimaan myös Ilmiö-festivaaleilta la 20.7. Suomen Turusta, Uittamon kaupunginosasta. Luvassa itselleni tuntemattomia yhtyeitä, kaunista tanssipaviljonkimiljöötä, biitsillä hengailua ja pikkutuntien kaljapöllyissä keksittyjä läppiä.

Tänä vuonna viidettä kertaa järjestettävä Ilmiö on täysin oma lukunsa Suomen laajan värikkäällä festivaalikentällä. Sen lisäksi, että Ilmiössä ostetaan ohjelmaa hyvin ennakkoluulottomasti, pyritään Ilmiössä panostamaan viihtyvyyteen ja elämyksellisyyteen. Alueella voi käydä uimassa ja istua rantakallioilla ihailemassa luonnonkaunista maisemaa. Lisäksi Ilmiössä voi nähdä mm. taideteoksia, metsää, foliolla päällystetyn konemusadiskon ja mummon olkkaria muistuttavan näköalaravintolan. 

Ilmiössä tarjotaan melko spessuja ruokia paikallisten yrittäjien toimesta. Löytyy vegeä ja ei niin vegeä. Lavat ovat pääosin epäkäytännöllisiä ja ehkä juuri siksi niin mielenkiitoisia. Olutta on ainakin viime vuosina myyty kipukynnyksen alittavalla hinnalla ja oluen lisäksi alueelta saa paljon muutakin juotavaa, myös alkoholittomia. Ilmiö on festivaalina ennen kaikkea ihmisiltä ihmisille-hengessä toteutettu. Tästä kielii myös mahdollisuus saapua festivaaleille vesibussikuljetuksella Turun keskustasta.

Ilmiö on ehdoton valopilkku Turun livetarjonnassa ja tapahtuma on onneksi myös kerännyt paljon uskollisia asiakkaita. Vaikka tapahtuma onkin leimattu "hippifestivaaliksi", en ole koskaan kokenut epähippeyttäni ongelmaksi. Päin vastoin, on kiva välillä olla itse se ördäävä idiootti, kun muut paikallaolijat osaavat käyttäytyä.

Ilmiö on viime vuosina onnistunut myymään loppuun, käsittääkseni jopa ennakkoon. Ja sehän on hienoa se. Toivotaan, että vastaava onni seuraa Ilmiötä myös tulevina vuosina. Ainakin lineuppia pikaisesti silmäillessä en näkisi mitään syytä miksi ei.

Keräilen teille nyt ennakkoon pienen listauksen Ilmiön artisteista. Pyrin tekemään vielä toisen postauksen , jossa listaan oman Ilmiö-aikatauluni, jahka soittoaikataulut vaan julkaistaan. Tässä allekirjoittanutta eniten kiinnostavat yhtyeet, listattuna olemassaolevasta artistikattauksesta Ilmiön nettisivuilta, täältä.

Ilmiö 2013 ennakkotärpit:

Barry Andrewsin Disko
Bill, Moray & Bill
Circle
Death Hawks
Helgeland 8-bit Squad (nor)
Henry Homesweet (uk)
Hertta Lussu Ässä
Koivunimen herrat feat. Jontti
Janne Westerlund
Joose Keskitalo
Kodek (LAT)
Long-Sam
Loupine
Nieminen & Litmanen
Talmud Beach
Viitasen Piia
Yona & Orkesteri Liikkuvat Pilvet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti