perjantai 29. maaliskuuta 2013

#36 Jaakko & Jay


Niinpä, miksi kirjoitan heistä vasta nyt? En tiedä. Jaakko & Jay on kaikessa kiinnostavuudessaan harmittavaisen helposti unohdettavissa. Bändin julkaisut tulevat kun tulevat ja yhtye ei ole kovinkaan aktiivinen somettelija. Tiedot keikoista löytyvät jostain, joskaan harvemmin mistään ja yhtye on kaikessa ajankohtaisuudessaan jatkuvasti epäajankohtainen.

Niille, jotka eivät ole tutustuneet Jaakkoon ja Olliin, kyseessä on siis folkpunkia taittava duo Tampereelta. Yhtyeen koti on Fullsteamilla. He ovat julkaisseet tähän mennessä yhden kasetin, kaksi seiskaa, sekä kaksi CD:tä. Lisäksi bändi vietti viime syksyn studiossa äänittämässä uutta pitkäsoittoaan.

Parhaiten yhtye on kuitenkin tunnettu energisista esiintymisistään, sekä humoristisista, joskin välillä kantaaottavista ja kryptisistä välispiikeistään. Yleisön suusta kuultua mm. "Nuo pojat ovat niin hulvattomia, että mua naurattaa kaikki mitä niiden suusta tulee ulos".

Ehkä pääsyy miksi halusin tuoda Jaakon ja Ollin esiin juuri nyt on se, että kuten teistä jotkut ovat ehkä lukeneetkin, meidän leibelin tie on tullut loppuunsa. Ja näinä epätoivontäyteisinä hetkinä juurikin Jaakko & Jay-kaltaisten artistien suosio valaa uskoa Suomen musiikkialan kehitykseen ja tulevaisuuteen.

Jaakko & Jay hienossa DIY-ideologiassaan edustaa mulle henkilökohtaisesti kaikkea puhdasta, mitä musa-alalta voi löytää. Ei mitään ylimäärästä paskaa, ei mätsääviä tukkia, tai pukuja. Ei TV-tuotantoa, tai soittolistoilla Maki Kolehmaisen säveltämän biisin turvin keikkumista. Hyi helvetti. Ei, ei, ei. Kaksi jätkää, epävireiset soittimet, hyvät biisit ja hullu meno.


Jaakko & Jay - a Few Words of Advice Part 2. Live in Trikoo, Pyynikki, Tampere 2013 from Fullsteam on Vimeo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti