sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Nimi: Black Lizard


Jes! Mitä meininkiä. Todella hienoa, että näin moni yhtye on suostunut lähtemään haastiksiin mukaan. Tällä kertaa Nimi-sarjassa erityisesti surinapörinään erikoistuneen levy-yhtiö Solitin tuorein sainaus, ja hienosti menestynyt psykedelistä indierockia veivaava Black Lizard. Pian selviää millainen liskodisko nimen syntyyn on vaikuttanut, vai eikö kyseessä olekaan trippailun jälkitila?

Black Lizard, teillä on melko omaperäinen nimi. Kertokaa miten päädyitte juuri siihen?

Se on lyhennetty meidän vanhasta nimestä "Black Lizard and the Liquid Plastic Castles". Pitkästä nimestä osa "Black Lizard" kuulosti hyvältä ja "Liquid Plastic Castles" on lainaus Roky Ericksonin lyriikoista. Kun bändi löysi vakituisemman kokoonpanon ja suunnan musiikille, niin nimi lyheni.

Koetteko, että valitsemastanne nimestä on ollut teille hyötyä?

Kyllä, nimen tuntuu muistavan useampi. Kaksisanainen bändin nimi jää helposti mieleen. Bändimme nimi pohjustaa musiikkimme tunnelmaa. Edellisestä nimestä tehty lyhennös on huomattu toimivammaksi kuin monisanainen ja vaikeammin muistettava nimi.

Jotkut saattavat vierastaa yhtyeenne nimeä, onko nimenne koskaan kääntynyt teitä vastaan?

"Black" -alkuisia bändejä on maailmassa tosi paljon, mutta ei olla koettu sen häiritsevän kertaakaan.

Kuinka tärkeänä osana brändiä nimenne toimii? Voisitteko tehdä musiikkia toisen nimen alla?

Nimi on hyvin olennainen osa bändiä, vaikkakin musiikki määrittelee nimen painotuksen ja tunnelman.  Bändin nimi on useimmiten ensimmäinen kosketus bändiin tutustumisessa. Muistettava ja ymmärrettävä nimi johtaa kuulijan etsimään bändin tuotantoa omatoimisesti pelkän nimen perusteella. Voitaisiin tehdä musiikkia toisenkin nimen alla, mut nyt olemme Black Lizard ja musiikkimme tukee nimeä.

Jos joku jossain päin maailmaa alkaisi julkaisemaan samalla nimellä musiikkia, ratkaistaisiinko riita oikeudessa, snägärillä, NHL-pelissä, pöydän alle juomisessa, vai omavalintaisella tavalla? Perustelusta pisteet.

Saksassa taitaa olla toinen Black Lizard, mutta niiden musa ja "imago" eroaa niin merkittävästi meistä, että ei olla koettu sen haittaavan. Se musa tais olla jonkinlaista metallia. Nimikiista heidän kesken on jo ratkaistu. Saimme sähköpostiviestin tältä toiselta Black Lizardilta... Viestissä luki; "This might be a problem..." ja emme vastanneet mitään. Kylmä hiljaisuus paljasti varmasti heille, kuinka paljon välitämme heidän läsnäolostaan samannimisenä bändinä.

Kiitos haastattelusta Black Lizard ja onnea valitsemallanne tiellä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti