tiistai 20. elokuuta 2013

Biisi: ESOM - Out Of The Door

ESOM (c) Sarianna Valkama
ESOM. What a weird name for a band, you say? Nyt kiinnostaisi kyllä itseäkin miten tähän lopputulemaan on päädytty. (toim. huom. lyhenne sanoista Empire State of Music) Mutta hölmö on hän ken koiraa karvoihin katsoo. Voisimme tutustua yhtyeeseen vähän paremmin.

ESOM on omin sanoinsa 4 jätkästä ja yhdestä jätkättärestä koostuva indiepop-kokoonpano Oulusta. He ovat juuri julkaisseet uuden sinkun Out Of The Door. Meininki on ajankohtaan sopivaa, eli mukavan kesäistä. Mitä tuossa nyt ehdin muita biisejä kuunnella niin lähimmät referenssit olisivat trendi-indien ulkopuolella jossain ehkä Paramoren suunnalla.

Tässä vaiheessa lienee pakollista myöntää, että olen tykitellyt Paramoren uutta levyä semipaljon meidän rivarissa. Se, kuin myös ESOM on rivarimusaa. Sopii "vähän aikuisempaan makuun". Grillailun, tai siivoilun taustalle ja miksei myös metsälenkeille.

ESOMin musa on erittäin mukavan kuuloista. Silti, mielestäni kun lennetään näin lähellä isojen levy-yhtiöiden tuottamaa indierockia, pitäisi yhtyeen tuoda pöytään vähän enemmän omaa ja erikoista. Vielä toistaiseksi (AW)ESOM ehkä kunnioittaa perinteitä liiaksi, niin hyvältä kuin se tosin kuulostaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti