keskiviikko 7. elokuuta 2013

Biisi: Eerie Summer - Yr Too Cool


Voi ei, olen pulassa. Nyt ollaan osattu painella oikeista napeista. Esittelen teille Eerie Summer, eli turkulaisen Maximin ja pietarilaisen Victorian yhteisproggis. Mä olen ihan liian heikko näille.

Lähestulkoon ärsyttävästi nimetyn Yr Too Cool on kohdillaan melodiasta soundimaailmaan, aina (vaikka se onkin vaikea myöntää) kappaleen nimeen asti. Soundi on juuri sopivan tumppua ja laulu sen verta nätisti ruvella, että Euroopan nimekkäimmät tumppuindien tuottajat voivat vain ihmetellä millä markan mikrofoneilla tämä jumalainen audiohunaja on tuotettu.

Mutta näinhän se nykyään on. Mitä paremmat vokaalit ja mitä napimmat taustat, sen parempi. Mitä tumpumpi tuotanto, sen parempi. Mikään ei saa enää, ei korjaan, minkään ei kuulu enää kuulostaa hyvältä ja puhtaalta. 

Jos yhden biisin tuotantobudjetti on 5000e, siitä 4900e käytetään maailman kalleimmissa studioissa ravaamiseen ja viimeisellä huntilla juodaan kaljaa. Ainiin, ja sitten biisi miksataan itse kaverin modatulla C-kasetti-moniraitatallentimella ja ajetaan niin paskaksi, ettei siihen kulutettua 5000e arvaisi enää muusta kuin niistä satasella tinatuista tyhjistä bissepulloista. Näin siis tumppuindien maailmassa.

Mutta se on oikein, ja juuri sitä yleisökin tällä hetkellä tahtoo. Sitä minäkin kai tahdon, vaikka en haluakaan myöntää. Ja juuri sen takia Eerie Summerin Yr Too Cool kuulostaa törkeän hyvältä. Sanoinko jo että biisi itsessäänkin on mielestä täyttä killeriä? No se on, mutta loppuu kyllä kesken.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti