maanantai 5. elokuuta 2013

Biisi: NEØV - Daydream City

NEØV (c) rairai
Hei jengi, mitä kuuluu? Mulle kuuluu hyvää, sillä tovi taaksepäin suosikkikuopiolaisbändini julkaisi omaan lempibiisiini musiikkivideon. Ja voi pojat minkälaisen musiikkivideon. Disclaimer, ei työpaikalla katsottavaksi.

Hauskaa millaisella visiolla ohjaaja Teemu Niukkanen on lähtenyt filmatisoimaan kappaletta. Itse olen kokenut biisin lähinnä päikkäribiisinä. Ehkä unissakävelyn merkeissä, mutta toisaalta nyt kun asiaa mietin, miksei.

Uskoisin, että Niukkasen tulkinta tullaan palkitsemaan kekseliäisyydestään. Varsinkin kun lopputulos on kaikessa poskien punotus-efektissään kerrassaan lumoava. Video taltioi hienosti kappaleen musiikillisen ytimen.

Harva video kun näinä päivinä sanoo katsojalleen yhtään mitään.  Harvassa videossa on ideaa. Ja varsin harva video saa katsojan funtsimaan itse kappaletta syvemmin. Tässä ollaan nyt mielestäni onnistuttu kyllä kaikilla osa-alueilla.  Ja se on hyvä, koska let's face it, musiikkivideon funktio on loppujen lopuksi tarkoitus promota biisiä. Ei toisin päin.

Ja niin, ettei tämä postaus nyt jää täysin käsittelemään videota mainittakoon nyt vielä, että kun NEØV oli tekemässä levyään, sain yhtyeeltä postissa pari träkkiä kuultavaksi. Daydream City oli silloin, ja on edelleen kauneinta suomalaista musiikkia hetkeen. Onneksi video tehtiin juuri tähän biisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti