sunnuntai 4. elokuuta 2013

Biisi: Gynä ja Rike - Suuntaa

Gynä ja Rike (c) Tuukka Erkkilä
"Kesäistä morosetusta Tampesterista!", alkaa Gynä ja Riken saatekirje. Ja enpä voisi kyllä enää parempiin alkusanoihin jätkien musiikkia tiivistääkään. Gynä ja Rike on melkoisen tuore kokoonpano Tampereelta. Nuoresta iästään huolimatta duolla on aikomus puskea levyä ulos syksyllä. Ensimmäinen sinkku otettiin rohkaisevasti vastaan ja ehti soida jo iloisesti Basso-radion  Tiputa demo-osiossakin. 

Toinen lohkaisu tulevalta pitkäsoitolta on nimeltään Suuntaa. Kappale on samalla ensimmäinen, johon on tehty musiikkivideo (alla). Videolla Gynä ja Rike ajelevat omakotitaloalueella skootterilla aurinkoisissa tunnelmissa. Jommallakummalla päällään "Tampere"-takki. Meininki on juuri niin huoletonta, hyväntahtoista ja jalat maassa kuin tässä genressä on hyvä ollakin.

Mieleeni tulee väkisin blendi Super Jannea ja Snoop Doggia. Olisikohan juuri Gynän smoothit lainit, vai Riken amerikkalaishenkiset länsirannikon biitit. Meininki on tottakai kotikutoisempaa ja hyvä niin. Olen jo pidemmän aikaa etsinyt tuoretta räp-kokoonpanoa (ei Flegmaatikot, Majuri, Petri Nygård, Silkinpehmee, tai Lord Est) Tampereelta ja todella nastaa, että etsintä on vihdoin saatu päätökseen.

Koen, että Gynä ja Riken meiningille olisi kysyntää nimenomaan Tampereella, josta edellämainitunlainen länsirannikon meno on mielestäni puuttunut. Möihän Karri Koirankin Klubi-keikka loppuun helmikuussa. Nyt vaan jäbät pitää sitten isompaa ääntä olemassaolostaan, niin saadaan kuulla ehkä vielä jotain muutakin Gynä ja Rikestä kuin yhden nihkeän indiediggarin blogikirjoitus.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti