sunnuntai 18. elokuuta 2013

Biisi: Iisa - Perjantai

Iisa (c) Miikka Lommi
I'm back baby! Voi morjes miten paljon hyviä biisejä viikon sisällä ollaan laitettu pihalle. Voisi sanoa, että päällä on pieni kirjoituspaine. Pitää skarpata, että saan kaikki katettua ennen kuin on auttamattomasti myöhäistä.

Aloitetaan melkein tuoreimmasta, eli Reginan Iisa Pykärin sooloprojekti Iisasta, jonka ensimmäinen single Perjantai julkaistiin ylläri pylläri, perjantaina. Sen enempää asiaan vihkiytyneenä käsitin, että kappaleen tuotannosta vastaa Iisan mies, Reginan ja Shine 2009:n Mikko Pykäri.

Perjantai on mielenkiintoinen biisi. Kutsun tämän kaltaista musiikkia mimosapopiksi. Mimosapop on suunnattu nuorille helsinkiläismimmeille, joiden elämä on kepeää, ja täynnä yhden illan juttuja, hauskanpitoa ja kaupunkiglamouria. Töissä ei tarvitse käydä, koska raha kasvaa puussa.

Kerroinko jo etten ole kohderyhmää. No, oli miten oli, jääkin täydeksi mysteeriksi, miksi Perjantai kerta toisensa jälkeen löytää sijansa musiikkisoittimestani. Asuuko sisälläni kokeilunhaluinen helsinkiläisfriidu?

Kenties sen takia, että siinä on kuolettavan hyviä koukkuja, eritoten kertsin viulut. Toki varmasti myös sen takia, että tällaista musiikkia ei Suomessa juuri tehdä. Useimmat yritykset ovat tipahtaneet sinne Laura Närhi-kategoriaan, eikä siinä sinäänsä mitään vikaa.

Koen kuitenkin Iisan sooloprojektin itselleni jopa mielekkäämpänä kuin Regina-yhtyeen, jonka materiaalille en ole koskaan juurikaan syttynyt, vaikka omistankin yhtyeen levyjä. Toivon, että Iisan sooloprojekti tuo mukanaan uusia aluevaltauksia ja repullisen Perjantain kaltaisia kepeitä hittejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti