maanantai 22. huhtikuuta 2013

Biisi: Pimeys - Kunnia


Hah, ja olin jo suunnitellut pyhittäväni alkavan viikon "mulkutusviikoksi". Kuvitelkaa kokonainen viikko epäkohtien kampaamista ja aiheellista/aiheetonta (miten sen nyt ottaa) mulkuttamista. Mikäs sen parempaa? 

Kävikin kuitenkin niin mukavasti, että yhtye nimeltä Pimeys julkaisi perjantaina uuden träkin. Olen näemmä ensimmäinen joka kirjoittaa siitä, vielä mukavampaa. On kivaa olla pioneeri.

Nyt siis jätetään mulkutus seuraavaan kertaan ja annetaan spotti Pimeyden uudelle sinkulle nimeltään Kunnia. 

Jos oikein ymmärsin, biisin teksti kertoo tarinan raikulipojasta, joka pohtii merkitystään maailmassa. Samalla funtsitaan kaikki sukujuurista sotiin ja matkan varrella kadotettuun tulevaisuuteen. 

Olen todella onnellinen, että bändi päätyi sinkkumietinnöissään juuri Kunnian julkaisemiseen. Kyseinen kappale on ollut yksi omista suosikeistani jo siitä asti kun ensi kerran tutustuin yhtyeeseen Monsters Of Pop-tapahtumassa.

Olen vähän hämilläni siitä, miksi bändi päätyi julkaisemaan kaksi biisiä näin lähellä toisiaan. Oliko alunperäinen tarkoitus päästä radioihin Pimeys-kappaleella ja kun ei natsannut, niin lyötiin uusi vaihde silmään?

Jos näin on, mielestäni korjausliike oli oikea ja aiheellinen. Näkisin, että Kunnia voisi hyvinkin soida radiossa. Saatan olla jopa hivenen pettynyt suomalaisten radioiden musapäälliköihin, jos biisi ei ala soimaan. Tai siis, ketä minä huijaan. Pettynythän minä olen joka tapauksessa. Ja tulen olemaan vaikka biisi pääsisikin soittolistalle.

Täytyy myöntää, että kepitin ehkä turhaan Pimeyttä edellisen sinkun tiimoilta. Onhan Pimeys hieno biisi. Tajusin sen vasta viikko sitten Telakan keikalla. Perun siis sanani. Tekstikin alkoi käymään ajan kanssa järkeen. Ja se on kaunis.

Bändi on yksi lupaavimmista ja innostavimmista suomeksi laulavista hetkeen. Koin olevani etuoikeutettu, kun sain tavata yhtyeen kitaristin. Hauska juttu. Mutta onhan se harvinaista, että pääsee tapaamaan näin kovan bändin jäsenen.

2 kommenttia:

  1. Kunnia-biisi julkaistiin levymaistiaisena Soundcloudissa, ei virallisena sinkkuna. Vaikka olisihan siitä sinkunkin saanut. Niitä kuitenkin sitten joskus myöhemmin lisää.

    Oli ilo!

    Pekka / Pimeys

    VastaaPoista
  2. Oih, ettekö lähettänyt radioille? No hitto! Eihän ne sitten sitä voi edes soittaa. Pitäydyn kuitenkin sanoissani, olisi ollut hyvä sinkku.

    VastaaPoista