torstai 18. huhtikuuta 2013

Biisi: Neat Neat - We Need The Rain

Hehei. Uutta Neat Neatia postissa! Mutta miltä se kuulostaakaan? No, ei pätkääkään samalta kuin aiemmat biisit. Tällä kertaa yhtye on ottanut ison askeleen mukavuusalueensa ulkopuolelle, kohti yhdeksänkymmentäluvun alkua. 

Uusi biisi We Need The Rain tarjoilee uuden sävyn Neat Neatin jatkuvasti kasvavaan väripalettiin. Siinä missä aiempi singlejulkaisu Olympus Mons muistutti alkupään Placeboa, muistuttaa uusi single Smashing Pumpkinsia ja tietyllä tasolla 30 Seconds To Marsia.

Haikkakomppin kanssa hakattu sadetanhu on ehkä Neat Neatin hitikkäin biisi. Se on erittäin miellyttävää kuunneltavaa. Bändi on aina osannut tehdä siistejä biisejä, mutta kertosäkeet ovat jääneet vähän vaiheeseen. Uudessa We Need The Rainissa päästään kuitenkin jo todella lähelle oikeasti kunnollista kertosäettä.

Neat Neatilla tuntuu olevan mieletön läjä ideoita, sekä kyky toteuttaa niitä. Ongelmana ehkä on se, että bändin biisit ovat niin erilaisia keskenään. Jos bändi saisi kunnolla valjastettua ja yhtenäistettyä biisimateriaaliksi kutsutun sotahevosensa, voisi tulos olla elämää suurempaa. 

Mikään kiire bändillä ei ole.  Kannustan yhtyettä etsimään omaa ääntään rauhassa ja antaa kuulijakunnan lisääntyä entisestään. Tämän osalta yhtye onkin pelannut korttinsa oikein mallikkaasti. Neat Neat alkaa olla Helsingissä jo melko nimekäs orkesteri.

Oikeansuuntaisesta liikehdinnästä kielii sekin, että yhtye soittaa ensi lauantaina (20.4.) Tavastialla French Filmsin lämppärinä. Toinen kerta Tavastialla vuoden sisään(?). Ei huonosti bändiltä, jolla ei ole edustusta, tai pitkäsoittoa. Bändillä kuitenkin on jotain mistä moni muu bändi voi vain unelmoida, nimittäin ideoita ja mieletön mälli potentiaalia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti