keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Biisi: Collie Magnum - Look At Your Empire


Oulu vaan, taas kutsuu mua Oulu vaan. Tällä kertaa väittäisin, että tarjolla on jotain todella tuoretta. Nääs tänään indierock-ravintolassa 10 vuoden tauolta palannnut ja juuri debyytti-EP:nsä julkaissut Collie Magnum.

Ennen pureutumista itse biisiin on pakko tarttua yhtyeen nimeen, Collie Magnum, as in Koira Pyssy? Anteeksi huono englannin kielen tuntemukseni. Ei se varmaan sitä tarkoita, mutta mielleyhtymä on silti mitä hämmentävin.

Oli miten oli, Collie Magnum on kova bändi. Tai ainakin Look At Your Empire on timantti biisi. Se tuo mieleeni The Libertinesin, ...And You'll Know Us By The Trail Of Deadin, sekä Billy Talentin. Näillä referensseillä ei ehkä prassailla Oulun yössä, mutta Hesassa  voisi jo toimia.

Kappaleessa on hyvä garage-soundi, soittimet ns. kuulostavat soitetuilta, joka on harvinaista näinä päivinä.  Erityispropsit solistille, joka vetää todella makealla soundilla ja vielä vireessä.

EP:n muillakin biiseillä on muuten siistiä meininkiä ja kokonaisuus on todella vakuuttava. Tsekkaa EP  täältä, jos sinulla on aikaa.

Sitä vain yllättää aina itsensä miten kovia bändejä Suomesta löytyy, ja etenkin Oulusta. Varsinkin kun niillä on 15 Facebook-tykkäystä, seksitön ulkoasu ja hämmentävä nimi. Tärkeintä kuitenkin on, että musa toimii ja sehän toimii erinomaisesti. Brändi on, vaikkakin tärkeä, mutta silti vain sivuseikka.

Collie Magnum saa sisäisen A&R-kelloni lyömään. Olen odottanut jo vuosia terveellä DIY-hengellä varustettua bändiä, joka osaisi tehdä hyvää riffipohjaista rockia kunnon kertseillä, vähän niin kuin Disco Ensemble alkuaikoinaan. Tästä vaan muovaamaan seuraavaa vientituotetta.

Minä sen sijaan en laita enää latin latia kiinni levyihin, mutta aion kyllä vielä selvittää mitä oululaisten aamupuuroon oikein sotketaan, kun sieltä tulee jatkuvalla syötöllä näin kovia bändejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti