maanantai 17. kesäkuuta 2013

Biisi: Tammela 33100 - Siperia


Eilisen paatoksen jälkeen taas aurinkoisempiin tunnelmiin. Kuten sanonta menee, paistaa  se aurinko risukasaankin. Kesä on siitä hienoa aikaa, että uusien musiikkijulkaisujen määrä romahtaa kun bändit, nuo villimaakarit siirtyvät kesälaitumille kirmaamaan.

Siispä keskitytään niihin, jotka eivät ole vielä laituuntuneet. Tammela 33100, itsehän olen Pyynikki 33200, on aviopari Haapasalojen folk-yhtye. Tammelan debyyttialbumin julkaisua kaavaillaan syksyn alkuun ja tänään määränä olisi esitellä teille debyytin avaussinkku Aurinkohymni.

Mutta koska olen erihauska jätkä, enkä osaa enää kunnioittaa promoja, esittelenkin teille yhtyeeltä aivan toisen biisin.  Aurinkohymni on hyvä sinkkubiisi ja kannattaa sekin tsekata täältä, mutta alle linkkaamani Siperia oli rakkautta ensi kuulemalla. Anon ymmärrystänne.

Siinä missä Aurinkohymni on enemmän kesäistä juhannusmusaa, Siperia pitää otteessaan apean pohjalaisella otteellaan. Siperia tuo mieleeni Sydän, Sydän-yhtyeen Auto-levyn päätösraidan. Kerrassaan upeaa tunnelmaa alusta loppuun. Niinkuin vanhakantaiselta musiikilta uskaltaa odottaakin.

Tammela 33100 ei ole mikään perinteinen pariskuntabändi, eikä myöskään perinteinen folk-bändi. Yhtye ei pelkää sekoittaa perinteiseen pop-musiikkiin omaa tvistiään. Ja vaikka se varmasti tulee syömään alussa yhtyeeltä kuulijoita, tulee se olemaan Tammela 33100 vahvuus pitkässä juoksussa.

Jos muuten Siperia-biisi tippuu, suosittelen kuuntelemaan myös Nuku Pieni Lapsi-kappaletta samaiselta Siperia-EP:ltä. On meinaan todella kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti