torstai 6. kesäkuuta 2013

Nosto: Rubik - Fake Music Mixtape


Homma meni tänään mielenkiintoiseksi. Helsinkiläinen, oudoista tempauksistaan tunnettu indiesuuruus Rubik otti ja julkaisi täysin puskista sivuillaan ilmaisena downloadina lähes pitkäsoitollisen uutta materiaalia.

Semioudosti nimetty Fake Music Mixtape pitää sisällään 9 uutta kappaletta, jotka on äänitetty viimeisen vuoden aikana hylätyssä armeijatukikodassa nimeltä Tehdas. Mestoille on kasattu kaiken maailman valoja, äänilaitteita ja projisointeja.

Vielä ei ole täysin selvää mikä Tehdas todellisuudessa on ja mitä yhtye aikoo siellä vielä tehdä, mutta ainakin tämän videon perusteella Tehtaasta varmasti kuullaan vielä.

Mitä tulee Fake Music Mixtapeen, yhtyeen mukaan sen sisältö koostuu biiseistä, jotka ovat kuin vastaavan yhtyeen esittämiä kappaleita toisesta todellisuudesta.

Hämmentävää, mutta kuvaavaa. Sen sijaan, että kappaleiden päällä oltaisiin istuttu vielä puoli vuotta, bändi halusi julkaista materiaalin mahdollisimman nopeasti, vielä kun se tuntui mielekkäältä. Nähtäväksi jää onko luvassa vielä muitakin julkaisuja Tehdas-sessioiden tiimoilta.

Fake Music Mixtape on melkoinen paketti yhdelle istumalle. Kokeellinen ja monipuolinen lienevät oikeat adjektiivit kuvaamaan tätä kokonaisuutta. 

Mitään hittikimaraa on turha odottaa, mutta kun tasaa puntit sen ajatuksen kanssa on lopputulos todella mieluinen. Äänitteeltä löytyy todella hienoja hetkiä, paljon paljon mielenkiintoisia soundeja ja biisejä.

Näin loppuun voinen vain todeta, että  kiitos Rubik kun olette näin vitun jees bändi. Arvostan teitä todella. P.s. Anteeksi kirosana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti