torstai 27. kesäkuuta 2013

Nimi: Zebra and Snake


Huhheijaa että tänään on ukkostanut, ilmahan on kuin morsian. Huomiseksi taas luvassa hyvää ilmaa ja sähköä. Ja mitä tapahtuu huomenna? No, ainakin Tampereella tapahtuu isoja juttuja, sillä Tampereen kuumin indieklubi kokoontuu jälleen YO-talolla. Lavalla nähdään LCMDF, Streak and the Raven, sekä tietenkin tämän tekstin stara Zebra and Snake

Ja eiköhän päästetä illan isäntä, ja yhtyeen solisti Tapio kertomaan, millainen tarina Zebran ja Kärmeksen nimen taakse piiloutuu. Hit it away!

Zebra And Snake, teillä on melko omaperäinen nimi. Kertokaa miten päädyitte juuri siihen? 

Meidän bändi perustettiin aika lailla suunnittelematta. Myös tää nimi tuli aika vahingossa, kun kerran istuttiin kaverimme Jaakon vanhempien luona kesäiltaa. Siitä on varmaan viis vuotta, eikä bändillä ollu edes musaa vielä. Mulla oli päällä Spr:n kirpputorilta ostettu valkoinen t-paita, jossa oli printti laskettelupukuisesta naisesta käärmeen kanssa ja taustalla oli jotain seeprakuviota. Aivan ihme paita, mut jotenkin sen tekemä vaikutus jäi elämään ja päätyi sitten bändin nimeks. Ja se paita on tallessa, laitan sen kai sitten bändin 50-vuotiskeikalla päälleni. 

Koetteko, että valitsemastanne nimestä on ollut teille hyötyä? 

Suoranaista hyötyä oli kerran, kun päästiin Singaporeen ja Jakartaan festarikeikoille osittain nimemme takia. Festaribuukkaajalla oli jostain syystä rakkaus eläinbändejä kohtaan. Muistan niiltä festareilta Deerhoofin, se oli superhyvä livebändi. 

Mut toi nimi on hankala lausua. Varsinkin tuo "zebra"-sana, sanon sen joka kerta eri lailla. En nytkään oo ihan varma miten se pitäis lausua. 

Jotkut saattavat vierastaa yhtyeenne nimeä, onko nimenne koskaan kääntynyt teitä vastaan? 

Näitä eläimen nimisiä bändejä tuntuu tulevan varsinkin indiekentälle koko ajan ja siksi se voi kuulostaa vähän tusinanimeltä. Ainakin heti tulee mieleen Zebra Katz ja Etelä-Afrikassa on Zebra and Giraffe -niminen elektrobändi. Eläimen nimi taitaa olla aika helppo valita. 

Ei tää meidän bändin nimi mitenkään erityisen syvällinen ole, enemmänkin vähän naiivi ja hölmö. Yritettiin me jossain vaiheessa keksiä enemmän stooria sen ympärille, jotain huttua toteemieläimistä ja muusta sellaisesta. Luovuttiin siitä ja päädyttiin siihen, ettei tätä nimeä tartte sen kummemmin tulkita. Se kuulostaa meiltä, se riittää. Se on hyvä synapop-nimi. 

Kuinka tärkeänä osana brändiä nimenne toimii? Voisitteko tehdä musiikkia toisen nimen alla? 

Nimi on jo tosi vakiintunut, ainakin jo meille "Zebra and Snake" tarkoittaa juuri tietynlaista musiikkia ja kuvastoa. Tietty meillä on muitakin projekteja tahoillamme meneillään, jotka ovat komboja muiden kanssa tehdystä yhteistyöstä, eikä niille sopis läheskään tällainen pop-bändin nimi, esim. vaikka Matin bändi Siinai. Mut tää Zebra and Snake on mun, Matin ja Alpon yhteisnäkemys hyvästä synapopista. 

Jos joku jossain päin maailmaa alkaisi julkaisemaan samalla nimellä musiikkia, ratkaistaisiinko riita oikeudessa, snägärillä, NHL-pelissä, pöydän alle juomisessa, vai omavalintaisella tavalla? 

Meillä on hyvä ja äkkipikainen manageri, me laitettais se asialle. Se on Seinäjoelta.

Kiitos haastattelusta Zebra and Snake ja onnea valitsemallanne tiellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti