tiistai 25. kesäkuuta 2013

Biisi: The Dirge Organ - True Colours


The Dirge Organ, The Dirge Organ, sanooko mitään? Pitäisi sanoa, sillä jos The Dirge Organ olisi Helsingistä,  Kallion kissat mouruaisivat näiden jätkien perään kuin olisivat tehty kissan mintusta ja Lepiksessä soitettaisiin loppumyytyjä iltoja, jossei nyt joka viikko niin ainakin joka toinen. 

Harvalle yhtyeen nimi silti sanoo mitään. Varmaankin sen takia, että kyse ei ole helsinkiläisestä yhtyeestä, vaan melko tuoreesta ja tuntemattomasta joensuulaisyhtyeestä.  The Dirge Organ perustettiin vuoden 2010 lopulla ja nyt julkaistava Exiles sinkku on yhtyeen neljäs omakustanne. 

Exiles pitää sisällään kaksi kappaletta, Black Cars, sekä tässä tekstissä esiteltävä True Colours. Bändiä pitkään seuranneena on pakko sanoa, että nämä biisit ovat jo ihan eri maata kuin esim. viime EP, joka sekin oli jo hyvä. Nyt ollaan kuitenkin astuttu ns. ammattilaisten sarjaan.

Olisin ihan yhtä hyvin voinut esitellä kumman tahansa sinkun biiseistä. Ne ovat molemmat loistavia kappaleita, joskin hieman eri tavoin. Päätin valita "B-puoli" Truen Colours in Exilesin, koska se on mielestäni hieman jalostuneempi, kiireettömämpi ja all-around-tyylipuhdas. Se tuo mieleeni samaan aikaan kaikki brittirockia taitavat amerikkalaisyhtyeet, silti kuulostamatta miltään tietyltä.

The Dirge Organ nousee, jollei ole jo noussut, epäilemättä Eläin-yhtyeen kaveriksi Joensuun indien kärkinimien joukkoon. Kysymys kuuluukin, kuinka pitkään yhtye voi, ja kauanko kannattaa operoida Joensuusta käsin. Suomi on pieni maa ja keikkaliksat sitäkin pienempiä. Go Helsinki, or go home? Siellä ainakin olisi sitä yleisöä ja saman genren keikkakavereita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti